Skip to Content

Snelle Wraps Met Zalm En Rucola: Gezond Lunch Recept

Delen of bewaren voor later?

Op zoek naar een gezond lunch recept? Deze wraps met zalm en rucola zijn superlekker en staan binnen 10 minuten op tafel.

Je kunt de wraps met gerookte zalm en kruidenkaas ook meenemen naar je werk, voor een heerlijke luxe lunch-to-go. Gebruik hiervoor wel een goede lunch-box, anders wordt het een rommeltje in je tas.

Zelf vind ik het fijn om de wraps in een stukje aluminiumfolie te rollen en ze dan in het bakje te doen. Het liefst met een klein koelelement om alles lekker koud en vers te houden.

Je kunt de wraps ook in kleine stukjes snijden en serveren als borrelhapjes met zalm.

Wraps met zalm en rucola

wraps-met-zalm-en-rucola-gezond-weekmenu
Pin voor later ⤴️

Gezonde wraps met zalm

Wrap met gerookte zalm: ingrediënten (4 personen)

  • 8 volkoren wraps
  • 150 gram zuivelspread bieslook (of roomkaas)
  • 200 gram gerookte zalmfilet
  • 85 gram rucola
  • 1 komkommer
  • 40 gram pijnboompitjes
  • Peper en zout

Wat is het verschil tussen roomkaas en zuivelspread?

Hoewel het veel op elkaar lijkt, zit er zit wel degelijk verschil tussen zuivelspread en roomkaas.

Roomkaas heeft een vetgehalte van minimaal 33%, anders mag het geen roomkaas heten maar wordt het zuivelspread genoemd. Zuivelspread is dus minder vet en over het algemeen beter smeerbaar.

Voor dit recept kun je zowel roomkaas als zuivelspread gebruiken, afhankelijk van je eigen voorkeur (of wat je toevallig in huis hebt).

Wraps met zalm en roomkaas bevatten wel wat meer calorieën dan de versie met zuivelspread.

Wraps gerookte zalm: bereidingswijze

Verhit de pijnboompitjes in een koekenpan (zonder boter of olie) en bak totdat ze lichtbruin worden.

Snijd de komkommer in 4 stukken. Snijd vervolgens in dunne reepjes. Beleg de wrap met een laagje zuivelspread.

Leg hierop de gerookte zalm, komkommer en een handje rucola. Bestrooi met de pijnboompitjes en rol op. Herhaal voor de overige wraps.

Gezonde lunch wrap recepten: variatietips

Ei wrap met zalm (koolhydraatarme wrap)

Volg je een koolhydraatarm dieet of wil je gewoon een dagje wat minder koolhydraatarm eten? In plaats van (volkoren) wraps kun je ook een omelet bakken en deze gebruiken als ‘wrap’.

Kluts 2 eieren in een kom, voeg een scheutje melk toe en wat peper en zout. Bak de omelet in de koekenpan goudbruin, draai om en bak ook de andere kant lichtbruin. Klaar is je koolhydraatarme wrap!

Sla wrap met zalm

In plaats van een omelet kun je ook blaadjes sla (bijvoorbeeld ijsbergsla of kropsla) gebruiken als ‘wrap’. Heerlijk fris, vrijwel geen calorieën en extra groente.

Wraps met kipfilet (of andere vleeswaren)

Niet iedereen houdt van (gerookte) zalm. Geen probleem, plakjes kipfilet of ham smaken ook heerlijk in dit simpele lunch recept.

Surimi sticks of flakes zijn trouwens ook erg lekker, alleen gebruik ik dan zelf liever naturel zuivelspread in plaats van de bieslook versie.

Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.

Wraps met zalm en avocado

Zalm en avocado zijn een fantastische combinatie! Gebruik in plaats van zuivelspread bieslook de naturel variant of besmeer de wraps met een laagje crème fraîche.

Wraps met zalm pesto

In plaats van wraps met zalm en kruidenkaas, kun je de wraps ook besmeren met een laagje groene pesto. Je kunt zelf pesto maken of een pesto uit het koelvak van de supermarkt gebruiken.

Pesto uit een potje kan ook maar vind ik voor deze wrap met zalm en pesto wat minder lekker.

gezonde-wraps-met-zalm-en-rucola-gezond-weekmenu

Wraps Met Zalm En Rucola

Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minutes
Totale bereidingstijd: 10 minutes

Snelle en gezonde lunch (to go)

Ingrediënten

  • 8 volkoren wraps
  • 150 gram zuivelspread bieslook (of roomkaas)
  • 200 gram gerookte zalmfilet
  • 85 gram rucola
  • 1 komkommer
  • 40 gram pijnboompitjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verhit de pijnboompitjes in een koekenpan (zonder boter of olie) en bak totdat ze lichtbruin worden.
  2. Snijd de komkommer in 4 stukken. Snijd vervolgens in dunne reepjes.
  3. Smeer een dun laagje zuivelspread op de wrap.
  4. Leg hierop de gerookte zalm, komkommer en een handje rucola.
  5. Bestrooi met de pijnboompitjes en rol op.
  6. Herhaal voor de overige wraps en serveer.

Aanbevolen producten

In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.

Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 480

De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Zoek je meer inspiratie voor gezonde lunchgerechten? Bekijk dan ook eens deze recepten:

lunch-wrap-met-zalm-en-rucola-gezond-weekmenu
Pin voor later ⤴️

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe