Zin in een lichte, frisse maaltijd boordevol smaak en textuur? Deze garnalensalade combineert malse garnalen met knapperige veldsla, romige avocado, sappige mango en een vleugje pit.
Met de toevoeging van cashewnoten en een eenvoudige dressing van olijfolie, citroensap, en specerijen zoals paprikapoeder en chilipoeder, is dit gerecht perfect als lunch of lichte avondmaaltijd.
Een harmonie van zoet, zuur, en een klein beetje spice maakt deze salade onweerstaanbaar!
Ingrediënten
- 100 gram garnalen
- 85 gram veldsla
- ½ mango
- ½ avocado
- ¼ komkommer
- 15 gram cashewnoten (ongezouten)1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- Peper en zout
- Paprikapoeder
- Chilipoeder
Bereidingswijze
- Snij de avocado, komkommer en mango in blokjes.
- Kruid de garnalen met paprikapoeder en chilipoeder.
- Meng in een slakom de veldsla, mango, avocado en de garnalen.
- Maak een dressing van olijfolie, citroensap, peper en zout.
- Schenk de dressing over de salade en garneer met een handje cashewnoten.
Garnalen Salade
Porties:
1
Bereidingstijd:
10 minutes
Totale bereidingstijd:
10 minutes
Ingrediënten
- 100 gram garnalen
- 85 gram veldsla
- ½ mango
- ½ avocado
- ¼ komkommer
- 15 gram cashewnoten (ongezouten)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- Peper en zout
- Paprikapoeder
- Chilipoeder
Bereidingswijze
- Snij de avocado, komkommer en mango in blokjes.
- Kruid de garnalen met paprikapoeder en chilipoeder.
- Meng in een slakom de veldsla, mango, avocado en de garnalen.
- Maak een dressing van olijfolie, citroensap, peper en zout.
- Schenk de dressing over de salade en garneer met een handje cashewnoten.
Voedingswaarde:
Porties: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 532