Quinoa salade met feta en groenten is een frisse, voedzame maaltijd waar je elk moment van de dag van kunt genieten. Dankzij de combinatie van hartige feta, knapperige groenten en luchtige quinoa zit je met dit gerecht altijd goed.
Deze salade is snel klaar, zit bomvol smaak en geeft je energie. Iets voor vanavond?
Lekkere Quinoa Salade met Feta
Quinoasalade is een frisse en kleurrijke salade met zachte feta, luchtige quinoa en een mix van knapperige groenten zoals paprika, komkommer en tomaat. Perfect als lichte maaltijd, lunch of bijgerecht.
Ingrediënten
- 200 g quinoa
- 150 g feta
- 1 rode paprika
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 100 g cherrytomaten
- 200 g kikkererwten
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl gedroogde oregano
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud stromend water.
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 12–15 minuten).
- Laat de quinoa afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snijd ondertussen de paprika in blokjes, de komkommer in halve maantjes, de rode ui in dunne ringen en halveer de cherrytomaten.
- Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
- Meng in een grote kom de afgekoelde quinoa met de gesneden groenten en de kikkererwten.
- Verkruimel de feta grof over het geheel.
- Maak een dressing van olijfolie, citroensap, oregano, zout en peper.
- Giet de dressing over de salade en meng alles luchtig door elkaar.
- Laat de salade minstens 10 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Notities
Vervang de feta door gegrilde halloumi voor een warmere, stevige twist.
Voeg granaatappelpitjes toe voor een frisse en zoete noot die mooi contrasteert met de zoute feta.
Ook lekker met een handje rucola of spinazie voor wat extra groene pit.
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 520kcalTotal Fat: 24gSaturated Fat: 7gUnsaturated Fat: 17gCholesterol: 35mgSodium: 420mgCarbohydrates: 52gNet Carbohydrates: 44gFiber: 8gSugar: 6gProtein: 18g
Gezond en voedzaam
Deze salade is niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Quinoa zit vol eiwitten, vezels en mineralen zoals magnesium en ijzer. Feta geeft je calcium en een beetje eiwit, terwijl de groenten zorgen voor vitamines en hydratatie.
Door de kikkererwten krijg je nog een extra portie plantaardige eiwitten binnen. En doordat het gerecht vegetarisch is, past het in veel verschillende diëten.

Quinoasalade maken
Quinoasalade is binnen 30 minuten gemaakt en is makkelijk voor te bereiden en te bewaren in de koelkast.
Je kookt eerst de quinoa en laat die even afkoelen. Ondertussen snijd je de groenten: paprika, komkommer, ui en tomaat. De kikkererwten spoel je af en laat je uitlekken.
Alles mag daarna in een grote kom, samen met verkruimelde feta. Maak een simpele dressing van olijfolie, citroensap, oregano, zout en peper. Even goed mengen, en klaar ben je. Laat het even intrekken voor nog meer smaak.
Deze salade is makkelijk aan te passen. Geen fan van feta? Gebruik dan halloumi of geitenkaas. Zin in een beetje zoetigheid? Voeg granaatappelpitjes toe. Ook lekker met rucola of spinazie voor een extra groene touch.
Ideaal voor elke gelegenheid
Deze salade is perfect als lunch, lichte avondmaaltijd of als bijgerecht bij een barbecue. Hij is snel klaar (binnen 20 minuten) en je kunt hem makkelijk van tevoren maken. Bewaar ‘m in de koelkast en je hebt altijd iets gezonds achter de hand.
Ga jij deze quinoa salade met feta en groenten maken? Laat je verrassen door de smaken!