Zoek je een snelle pastasalade met pesto? Dit pastasalade pesto feta recept is supermakkelijk en staat binnen 15 minuten op tafel.
Met een pittige bite van de rucola, een lekker zoutje van de zongedroogde tomaatjes en knapperige pijnboompitjes is dit een heerlijk salade recept voor een drukke doordeweekse dag.
Pastasalade pesto feta
Recept pastasalade met pesto
Pastasalades zijn zo lekker makkelijk. Je gooit gewoon een aantal ingrediënten bij elkaar, beetje dressing of in dit geval pesto erbij en klaar.
Hier thuis staat er minimaal 1x per week wel een frisse pastasalade op het menu, als gezonde lunch of snel recept voor het avondeten.
Je kunt dit koude pastasalade recept gemakkelijk aanpassen, bijvoorbeeld om nog wat overgebleven restjes uit je koelkast op te maken.
Ligt er nog een beetje verse spinazie in de koelkast? Of heb je nog een halve paprika, stukje komkommer of wortel die nodig op moet?
Gooi gerust door deze pesto pastasalade! Zo voorkom je voedselverspilling en bespaar je ook nog eens op je boodschappen.
Pastasalade vegetarisch: ingrediënten (4 personen)
- 300 gram (volkoren)pasta naar keuze
- 1 kleine rode ui
- 500 gram snoepgroente tomatenmix
- 100 gram rucola
- 1 avocado
- 150 gram feta
- ½ potje zongedroogde tomaatjes
- 50 gram zwarte olijven
- 1 potje pesto alla genovese (90 gram)
- 30 gram geroosterde pijnboompitjes
- Eventueel een snufje peper
Koude pastasalade maken: bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water.
Laat intussen de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijd in dunne reepjes. Snipper een rode ui en snijd in dunne halve ringen.
Halveer de snoeptomaatjes en de olijven. Snijd de feta en de avocado in blokjes.
Meng in een saladeschaal de gekookte pasta, rode ui, avocado, olijven, zongedroogde tomaatjes, snoeptomaatjes, feta en rucola.
Meng de pesto door de pastasalade. Rooster een handje pijnboompitjes in een koekenpan (zonder olie of boter) en strooi over de pastasalade.
Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.
Koude pastasalade pesto: variatietips
Zoals ik hierboven al aangaf kun je deze simpele pastasalade heel goed gebruiken om je koelkast op te ruimen.
Hieronder geef ik nog een aantal opties, maar experimenteer er rustig op los, bijna alles smaakt lekker met pesto;-).
Pastasalade spinazie
In plaats van de pastasalade met rucola te maken, kun je ook prima spinazie, veldsla of een eikenblad slamelange gebruiken. IJsbergsla kan ook maar vind ik zelf in deze salade wat minder geslaagd.
Koude pastasalade met ham
Je kunt deze vegetarische pastasalade voor de diehard vleesliefhebbers aanvullen met een lekkere Prosciutto di Parma.
Of maak een pesto pastasalade met gerookte kip, dat vind ik zelf ook een uitstekende combinatie.
Pastasalade pesto mozzarella
Hou je niet van feta of heb je dat niet in huis? Vervang de feta door mozzarella of heerlijk romige burrata.
Pastasalade Met Pesto En Feta
Binnen 15 minuten een heerlijk frisse pastasalade op tafel.
Ingrediënten
- 300 gram (volkoren)pasta naar keuze
- 1 kleine rode ui
- 500 gram snoepgroente tomatenmix
- 100 gram rucola
- 1 avocado
- 150 gram feta
- ½ potje zongedroogde tomaatjes
- 50 gram zwarte olijven
- 1 potje pesto alla genovese (90 gram)
- 30 gram geroosterde pijnboompitjes
- Eventueel een snufje peper
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water.
- Laat intussen de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijd in dunne reepjes.
- Snipper een rode ui en snijd in dunne halve ringen.
- Halveer de snoeptomaatjes en de olijven.
- Snijd de feta en de avocado in blokjes.
- Meng in een saladeschaal de gekookte pasta, rode ui, avocado, olijven, zongedroogde tomaatjes, snoeptomaatjes, feta en rucola.
- Meng de pesto door de pastasalade.
- Rooster een handje pijnboompitjes in een koekenpan (zonder olie of boter) en strooi over de pastasalade.
- Eet smakelijk!
Aanbevolen producten
In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 551
De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Zoek je meer lekkere recepten? Deze vind je misschien ook interessant: