Skip to Content

Over gezondweekmenu.nl

lotte-gezond-weekmenu


Hi, ik ben Lotte, moeder van twee prachtige kinderen. Ik hou van koken, reizen, en het maken van lijstjes.Het is mijn missie om jou te helpen gezonde maaltijden op tafel te zetten zonder stress.

Gezond en gevarieerd eten is zo belangrijk, maar uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om elke dag na te denken over het avondeten. Toen mijn zoontje in 2018 werd geboren had ik ruim 5 maanden verlof.

Tijdens mijn verlof genoot ik elke dag van het spelen met mijn zoontje. Ik deed het huishouden, liep met de kinderwagen naar de winkel om de boodschappen te doen en experimenteerde volop met nieuwe recepten.

Kortom: een heel relaxt leventje (op de slapeloze nachten die je cadeau krijgt bij een baby na).

Toen ik weer begon met werken was het gedaan met deze luxe. Het op tafel krijgen van een verantwoorde avondmaaltijd werd opeens een iets wat me stress opleverde.

Als ik uit mijn werk kwam racete ik langs de winkel waar ik moe, hongerig en inspiratieloos door de schappen dwaalde in een poging iets te bedenken voor het avondeten. Met een tas vol boodschappen fietste ik daarna naar de kinderopvang om mijn zoontje op te halen.

​Vervolgens sjeesde ik met een laptoptas, boodschappentas en zoonlief naar huis om daar zo snel mogelijk iets eetbaars op tafel te krijgen.

Mijn man deed ondertussen zijn uiterste best deed ons zoontje nog enigszins tevreden te houden (die op dat tijdstip uiteraard omviel van de honger en slaap en daardoor niet op zijn gezelligst was om het maar zacht uit te drukken).

​Om dit scenario te voorkomen haalden we vaak een kant en klaar maaltijd, of een snelle hap op het station onderweg naar huis vanaf ons werk.

Niet de gezondste optie en dat merkte ik ook aan mijn lichaam. Naast structureel slaapgebrek brak dit ongezonde eetpatroon me op en ik besloot het roer om te gooien.

​Ik begon met het maken van een weekmenu en een boodschappenlijst. Op zaterdag of zondagochtend stonden mijn man en ik om stipt 8u bij de supermarkt om de boodschappen voor de hele week te doen. Het weekmenu printte ik uit en hing ik op ons prikbord.

En dat veranderde alles. Ok niet alles… Maar het nam wel een heleboel stress en gehaast weg.

Geen inspiratieloze tripjes naar de winkel meer, maar een blik op het weekmenu en een greep uit de koelkast die gevuld was met gezonde ingrediënten en een half uurtje later stond het eten op tafel.

Sindsdien ben ik weekmenu’s blijven maken en dit helpt mij enorm bij het naleven van een gezonde levensstijl voor ons gezin.

Omdat ik in mijn directe omgeving merkte dat dit voor veel mensen een uitdaging is ben ik gezondweekmenu.nl gestart en het Makkelijke Maaltijden Menu.

12x-weekmenu-mmm-gezond-weekmenu

Kun jij als drukke moeder ook wel wat me-time gebruiken? Maar wil je wel gezond avondeten op tafel zetten voor je gezin zonder stress?

Met het Makkelijke Maaltijden Menu 12 weken pakket regel je dit met 1 druk op de knop! Je ontvangt direct 12 kant-en-klaar weekmenu’s met snelle recepten en de bijbehorende boodschappenlijst.

Eerst proberen? Download het gratis weekmenu!

Heb je een vraag?
Stuur een bericht via dit formulier of naar lotte at gezondweekmenu dot nl

KvK-nummer: 67815138