Skip to Content

Zoete Aardappelschotel Met Kip En Spinazie

Delen of bewaren voor later?

Deze ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en een romige crème fraîche laag is een heerlijke, voedzame maaltijd die perfect past bij een drukke doordeweekse avond.

De zachte zoete aardappel vormt een perfecte combinatie met de knoflook, ui en spinazie, en de licht romige crème fraîche zorgt voor een volle smaak zonder al te zwaar te worden.

Een beetje geraspte kaas bovenop geeft een krokant, goudbruin laagje dat iedereen aan tafel zal doen watertanden.

Met een handvol verse ingrediënten zet je in een mum van tijd een smaakvol gerecht op tafel waar het hele gezin van kan genieten!

Zoete Aardappelschotel

zoete-aardappelschotel-met-kip-gezondweekmenu.nl

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 600 gram spinazie
  • 250 gram crème fraîche light
  • 100 gram geraspte kaas 30+
  • (Olijf)olie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
  • Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappels zo’n 10 minuten en giet af.
  • Pers de knoflook en snipper de ui.
  • Verhit intussen een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de ui en de knoflook een paar minuutjes aan.
  • Voeg vervolgens de spinazie beetje bij beetje toe totdat deze volledig is geslonken.
  • Voeg de gekookte aardappelblokjes toe aan de hapjespan en bak het geheel nog een minuut of 2.
  • Schep de crème fraîche door de groente en breng op smaak met peper en zout.
  • Kieper de inhoud van de hapjespan in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Bak zo’n 10 minuten in de oven (totdat de kaas gesmolten is).
Zoete Aardappelschotel

Zoete Aardappelschotel

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minutes
Totale bereidingstijd: 30 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 600 gram spinazie
  • 250 gram crème fraîche light
  • 100 gram geraspte kaas 30+
  • (Olijf)olie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappels zo'n 10 minuten en giet af.
  3. Pers de knoflook en snipper de ui.
  4. Verhit intussen een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de ui en de knoflook een paar minuutjes aan.
  5. Voeg vervolgens de spinazie beetje bij beetje toe totdat deze volledig is geslonken.
  6. Voeg de gekookte aardappelblokjes toe aan de hapjespan en bak het geheel nog een minuut of 2.
  7. Schep de crème fraîche door de groente en breng op smaak met peper en zout.
  8. Kieper de inhoud van de hapjespan in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
  9. Bak zo'n 10 minuten in de oven (totdat de kaas gesmolten is).
Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 500

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe