Ben je op zoek naar een smaakvolle, gezonde maaltijd waar het hele gezin van zal genieten? Deze bloemkool ovenschotel met een romige kaassaus en kruidig kipgehakt is niet alleen heerlijk, maar ook boordevol voedzame ingrediënten.
De combinatie van malse bloemkoolroosjes, krokante rösti en een romige saus maakt dit gerecht onweerstaanbaar. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd, maar ook feestelijk genoeg voor een speciale gelegenheid.
En het beste van alles? Het is makkelijk te maken én een gezondere keuze! Laat je inspireren en zet dit gerecht snel op tafel.
Overheerlijke Bloemkool Ovenschotel Met Kaassaus En Kipgehakt
Recept voor Bloemkool Ovenschotel Met Kaassaus En Kipgehakt
Ingrediënten
- 300 gram kipgehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 900 gram bloemkool roosjes
- 750 gram rösti
- 1 theelepel salie (gedroogd)
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- (Olijf)olie
Ingrediënten kaassaus
- 30 gram roomboter (ongezouten)
- 30 gram bloem
- 250 ml magere melk
- 75 gr geraspte kaas 30+
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
- Breng in een grote pan water aan de kook. Kook hierin de bloemkoolroosjes beetgaar in zo’n 6-8 minuten. Giet af en laat uitdampen.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de rosti zo’n 10-15 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Snipper de ui en snijd fijn. Verhit een scheutje olie in een tweede koekenpan en bak hierin het kipgehakt met de ui gaar in zo’n 10 minuten. Breng op smaak met salie, paprikapoeder, peper en zout.
- Maak, terwijl alles gaar aan het bakken en koken is, de kaassaus. Laat hiervoor als eerste de roomboter smelten in een steelpannetje. Voeg vervolgens de bloem toe en bak een minuut of 2.
- Voeg steeds een melk toe en blijf intussen goed roeren (met een garde) zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg daarna de geraspte kaas, peper en zout toe. Roer nogmaals goed door.
- Schep als eerste het rul gebakken kipgehakt met ui in de ovenschaal. Verdeel hierover de rosti en daarboven de bloemkool. Schep de kaassaus over de schotel en bak nog ca. 10 in de oven.
Bloemkoolschotel Met Kipgehakt
Porties:
4
Bereidingstijd:
30 minutes
Totale bereidingstijd:
30 minutes
Ingrediënten
- 300 gram kipgehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 900 gram bloemkool roosjes
- 750 gram rösti
- 1 theelepel salie (gedroogd)
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- (Olijf)olie
Ingrediënten kaassaus
- 30 gram roomboter (ongezouten)
- 30 gram bloem
- 250 ml magere melk
- 75 gr geraspte kaas 30+
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
- Breng in een grote pan water aan de kook. Kook hierin de bloemkoolroosjes beetgaar in zo’n 6-8 minuten. Giet af en laat uitdampen.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de rosti zo'n 10-15 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Snipper de ui en snijd fijn. Verhit een scheutje olie in een tweede koekenpan en bak hierin het kipgehakt met de ui gaar in zo’n 10 minuten. Breng op smaak met salie, paprikapoeder, peper en zout.
- Maak, terwijl alles gaar aan het bakken en koken is, de kaassaus. Laat hiervoor als eerste de roomboter smelten in een steelpannetje. Voeg vervolgens de bloem toe en bak een minuut of 2.
- Voeg steeds een melk toe en blijf intussen goed roeren (met een garde) zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg daarna de geraspte kaas, peper en zout toe. Roer nogmaals goed door.
- Schep als eerste het rul gebakken kipgehakt met ui in de ovenschaal. Verdeel hierover de rosti en daarboven de bloemkool. Schep de kaassaus over de schotel en bak nog ca. 10 in de oven.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 571