Mocht je al eens vaker een salade recept op gezondweekmenu.nl hebben gelezen, dan weet je dat ik dol ben op gezonde salades en dit wekelijks meerdere keren eet, als lunch of avondeten.
Deze zomerse salade met zoete aardappel, spinazie en geitenkaas is niet alleen makkelijk om te maken, de uitstekende combinatie van smaken en heerlijk romige dressing maken het een zalige maaltijd.
Salade Zoete Aardappel Met Spinazie
Zoete aardappel salade met feta
Zoete aardappel is een fantastisch ingrediënt, heel gezond en je kunt er alle kanten mee op.
Zo smaakt zoete aardappel heerlijk in stamppot en soep, maar wist je dat je er ook goed mee kunt bakken?
Check bijvoorbeeld deze zoete aardappel brownies en zoete aardappel cake, lekker én gezond, wat wil je nog meer.
In dit gezonde salade recept verwerken we de zoete aardappel op een bijzondere manier, namelijk als ‘chips’. Dat idee spreekt je kids vast ook aan: chips met mayonaise, dat moet haast wel lekker zijn…
Hieronder lees je wat heb je allemaal nodig hebt voor dit zoete aardappel salade recept.
De lekkerste salade van zoete aardappel: ingrediënten (4 personen)
- 4 zoete aardappels
- 400 gram bladspinazie
- 100 gram geitenkaas
- 40 gram walnoten
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
Zelfgemaakte salade dressing
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels halvanaise
- 2 theelepels appelciderazijn
- Peper en zout
Recept salade met zoete aardappel: bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de zoete aardappels en snijd in dunne plakjes. Besprenkel de zoete aardappelplakjes met olijfolie, gerookt paprikapoeder, peper en zout en verdeel over de bakplaat.
Bak de zoete aardappelschijfjes ongeveer 15 minuten in de oven, draai ze om en bak nog 10 minuten.
Maak een dressing van olijfolie, halvanaise, appelciderazijn, peper en zout.
Meng in een grote saladeschaal de bladspinazie, zoete aardappelschijfjes, verkruimelde geitenkaas en de walnoten.
Schenk de dressing over de salade zoete aardappel met spinazie en serveer.
Recept zoete aardappel salade: variatietips
Je kunt alle kanten op met deze koude zoete aardappelsalade, hieronder vind je een aantal variatietips.
Zoete aardappel salade geitenkaas
In plaats van feta smaakt geitenkaas ook prima in een maaltijdsalade zoete aardappel.
Salade zoete aardappel avocado
Avocado en zoete aardappel zijn een match made in heaven. Maak dus gerust ook een keer zoete aardappel avocado salade, heel gezond en superlekker!
Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.
Salade met zoete aardappel en kip
Mocht je een keertje wat vlees willen toevoegen aan deze vegetarische zoete aardappelsalade dan is gebakken kipfilet of gerookte kipfilet een lekkere toevoeging.
Zoete aardappel salade met spekjes
Uitgebakken spekjes zijn ook altijd een uitstekende toevoeging aan een salade. Zorg wel dat je de spekjes bakt totdat ze lekker knapperig zijn.
Zoete aardappel in salade met cranberry
Een geweldige toevoeging aan deze smaakvolle salade zijn cranberries. Deze kleine besjes hebben niet alleen een prachtige dieprode kleur, ze hebben een bijzondere friszure smaak en zijn lekker knapperig.
Kun je de zoete aardappel feta salade bewaren?
Ja dat kan, maar let wel: de zoete aardappelschijfjes zijn het allerlekkerst als ze net uit de oven komen.
Invriezen kan sowieso niet met salade, en als je ervoor kies om kip of ander vlees toe te voegen zou ik de niet langer dan 1 dag in de koelkast bewaren.
Maar je kunt prima een extra grote portie maken voor het avondeten en de volgende dag de restjes meenemen als lunch-to-go. Als er tenminste restjes zijn…
Als je de salade graag mee wil nemen is mijn advies is om de dressing, walnoten en de zoete aardappelblokjes apart te houden, anders wordt de salade snel zompig (dit is een handige salade box met vakjes).
Gezonde Salade Zoete Aardappel Met Spinazie
Zomers en simpel zoete aardappel salade recept.
Ingrediënten
- 4 zoete aardappels
- 400 gram bladspinazie
- 200 gram geitenkaas
- 40 gram walnoten
Dressing
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels halvanaise
- 2 theelepels appelciderazijn
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de zoete aardappels en snijd in dunne plakjes.
- Besprenkel de zoete aardappelplakjes met olijfolie, gerookt paprikapoeder, peper en zout en verdeel over de bakplaat.
- Bak de zoete aardappelschijfjes ongeveer 15 minuten in de oven, draai ze om en bak nog 10 minuten.
- Maak een dressing van olijfolie, halvanaise, appelciderazijn, peper en zout.
- Meng in een grote saladeschaal de bladspinazie, zoete aardappelschijfjes, verkruimelde geitenkaas en de walnoten.
- Schenk de dressing over de salade zoete aardappel met spinazie en serveer.
Aanbevolen producten
In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 448
De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Zoek je meer gezonde salade recepten? Bekijk ook eens deze gerechten: