Skip to Content

Koolhydraatarme Pasta Met Kipgehakt En Tomaatjes

Delen of bewaren voor later?

Op zoek naar een smaakvolle en voedzame maaltijd die binnen een mum van tijd op tafel staat? Deze romige koolhydraatarme pasta met kipgehakt, verse groenten en Italiaanse kruiden is een ware traktatie voor het hele gezin.

Met volkoren pasta, een rijke saus van kookroom en Grana Padano, en heerlijk gekruide groenten zoals courgette, paprika en cherrytomaatjes, zit deze maaltijd boordevol smaak en goede voedingsstoffen. Makkelijk te maken en perfect voor een doordeweekse avond!

recept-koolhydraatarme-pasta-gezond-weekmenu

Ingrediënten

  • 300 gram (volkoren)pasta naar keuze
  • 300 gram kipgehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 200 ml kookroom
  • 100 gram Grana Padano
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • (Olijf)olie

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de rode uien, snijd de courgette en de paprika in blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
  • Pers de knoflook.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak het kipgehakt enkele minuten met de knoflook.
  • Voeg de gesneden groente toe en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout.
  • Bak het geheel zo’n 10 minuten.
  • Voeg de kookroom toe en laat nog een minuut of 2 pruttelen.
  • Serveer de pasta met de roomsaus en garneer met Grana Padano.
Koolhydraatarme Pasta

Pasta Met Kipgehakt

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minutes
Totale bereidingstijd: 25 minutes

Ingrediënten

  • 300 gram (volkoren)pasta naar keuze
  • 300 gram kipgehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 200 ml kookroom
  • 100 gram Grana Padano
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • (Olijf)olie

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de rode uien, snijd de courgette en de paprika in blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
  3. Pers de knoflook.
  4. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak het kipgehakt enkele minuten met de knoflook.
  5. Voeg de gesneden groente toe en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout.
  6. Bak het geheel zo'n 10 minuten.
  7. Voeg de kookroom toe en laat nog een minuut of 2 pruttelen.
  8. Serveer de pasta met de roomsaus en garneer met Grana Padano.
Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 630

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe