Ben je op zoek naar een voedzame, zelfgemaakte snack die barst van de rijke smaken van het Midden-Oosten? Deze Dubai Reep combineert de natuurlijke zoetheid van dadels met de hartige crunch van noten en een vleugje aromatische kardemom.
Het is de perfecte balans tussen gezond en heerlijk, ideaal als tussendoortje, energiebooster na het sporten, of om mee te nemen voor onderweg.
Met eenvoudige, natuurlijke ingrediënten maak je in een handomdraai een luxe snack die zowel lichaam als geest voedt.

Ingrediënten (voor ongeveer 12 repen)
Ingrediënten
- 200 g dadels (ontpit en fijngehakt)
- 100 g amandelen (ongezouten, grof gehakt)
- 50 g pistachenoten (ongezouten, grof gehakt)
- 50 g walnoten (grof gehakt)
- 100 g havermout (fijn)
- 2 el honing
- 1 el kokosolie
- 1 tl gemalen kardemom
- 1/2 tl vanille-extract
- 1/4 tl zeezout
Bereidingswijze Dubai Reep
- Voorbereiding:
- Bekleed een vierkante bakvorm (20×20 cm) met bakpapier.
- Vet het bakpapier licht in met kokosolie.
- De mix maken:
- Doe de dadels in een keukenmachine en mix tot een dikke pasta.
- Verwarm de honing en kokosolie in een pan op laag vuur tot het gesmolten is.
- Voeg de dadelpasta toe aan het honingmengsel en roer goed door.
- Droge ingrediënten mengen:
- Meng in een grote kom de amandelen, pistachenoten, walnoten, havermout, kardemom, en zout.
- Voeg het natte mengsel toe en meng met een spatel tot alles goed gemengd is.
- Vorm de repen:
- Druk het mengsel stevig in de bakvorm, zorg dat het gelijkmatig verdeeld is.
- Laat het minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
- Snijden en serveren:
- Haal het uit de bakvorm en snijd in 12 repen.
- Bewaar de repen in een luchtdichte doos in de koelkast (tot 1 week).
Dubai Reep Recept
Yield:
4
Prep Time:
5 minutes
Cook Time:
15 minutes
Additional Time:
2 hours
Total Time:
2 hours 20 minutes
Makkelijk en dubai reep recept.
Ingredients
- 200 g dadels (ontpit en fijngehakt)
- 100 g amandelen (ongezouten, grof gehakt)
- 50 g pistachenoten (ongezouten, grof gehakt)
- 50 g walnoten (grof gehakt)
- 100 g havermout (fijn)
- 2 el honing
- 1 el kokosolie
- 1 tl gemalen kardemom
- 1/2 tl vanille-extract
- 1/4 tl zeezout
Instructions
- Bekleed een vierkante bakvorm (20x20 cm) met bakpapier.
- Vet het bakpapier licht in met kokosolie.
- Doe de dadels in een keukenmachine en mix tot een dikke pasta.
- Verwarm de honing en kokosolie in een pan op laag vuur tot het gesmolten is.
- Voeg de dadelpasta toe aan het honingmengsel en roer goed door.
- Meng in een grote kom de amandelen, pistachenoten, walnoten, havermout, kardemom, en zout.
- Voeg het natte mengsel toe en meng met een spatel tot alles goed gemengd is.
- Druk het mengsel stevig in de bakvorm, zorg dat het gelijkmatig verdeeld is.
- Laat het minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
- Haal het uit de bakvorm en snijd in 12 repen.
- Bewaar de repen in een luchtdichte doos in de koelkast (tot 1 week).
Notes
Nutrition Information:
Yield: 4Amount Per Serving: Calories: 180Total Fat: 8gCarbohydrates: 23gSugar: 16gProtein: 4g
De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.