Ik ben enorm fan van wraps, je kunt er zoveel kanten mee op! Zoals een gezonde lunch wrap met gerookte zalm, een wrap met omelet als ontbijt of deze heerlijke wraps met gehakt en groenten als avondeten.
Met lekker veel groente en gesmolten kaas is dit één van de favoriete wrap recepten bij ons thuis. De belangrijkste reden hiervoor?
Je kunt dit makkelijke wrap recept aanvullen met de toppings die je het lekkerst vindt, zoals creamy guacamole, zure room, een paar ringetjes jalapeño peper voor wat pit, etc.
En met de toppings naar keuze komen deze Mexicaanse wraps met gehakt bij vrijwel elk kind door de ballotage…
Wraps met gehakt en groenten
Mexicaanse wraps gehakt
Ingrediënten wraps met gehakt (4 personen)
- 300 gram rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 2 paprika’s
- 4 tomaten
- 1 blik mais (340 gram)
- 100 gram geraspte kaas
- 8 medium wraps
Benodigde kruiden
Je maakt deze lekkere wraps met gehakt uiteraard zonder pakje, het enige wat je nodig hebt is een aantal kruiden. En de kans is groot dat je de meeste hiervan al in de kast hebt staan.
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- Zout naar smaak
Tip: maak een grote batch van de Mexicaanse kruiden zodat je deze een volgende keer weer kunt gebruiken. Je kunt de mix het beste bewaren in een handig kruidenpotje.
Wrap toppings ideeën
Hieronder vind je mijn topping tips, maar je kunt zelf vast nog meer lekkere toppings bedenken voor jouw wrap met gehakt en groente!
- Zure room
- (Zelfgemaakte) guacamole of gewoon simpele schijfjes avocado
- Verse koriander of peterselie
- Jalapeño of rode pepers
- Salsa
- Rucola of reepjes ijsbergsla
- Bosuitjes
- Blokjes feta
Gehakt wraps met groenten: bereidingswijze
Verwarm als eerste de oven voor op 200°C.
Pak een grote hapjespan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met de kruiden (paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, cayennepeper en een snufje zout).
Snipper intussen de ui, pers de knoflook en snijd de paprika’s en tomaten in blokjes. Voeg de gesneden groente toe aan de pan met het gehakt en bak nog zo’n 10 minuten.
Bereid intussen eventuele toppings en zet alvast op tafel. Laat de mais uitlekken, voeg toe aan de hapjespan en bak nog een minuutje.
Pak een ruime ovenschaal en een bord. Leg een wrap op het bord en schep hier een flinke lepel saus in. Rol de wrap op en leg in de ovenschaal. Herhaal dit tot je alle wraps gevuld hebt.
Tip: gebruik eventueel satéprikkers om de wrap dicht te houden nadat je deze hebt opgerolt. Let op dat je de prikkers er weer uithaalt voordat je de wraps met gehakt en tomatensaus serveert!
Bestrooi vervolgens de wraps met kaas. Je kunt hiervoor gewone geraspte kaas gebruiken maar experimenteer gerust met andere kazen. Zo heb je ook geraspte geitenkaas, geraspte mozzarella of vegan kaas.
Zet de wraps met gehakt in de oven en bak totdat de kaas gesmolten is (ca. 8 minuten). Laat iedereen aan tafel de wrap versieren met toppings naar keuze, eet smakelijk!
Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.
Recept wraps gehakt: variatietips
- Vlees: je kunt deze wraps maken met gehakt, maar ook met kip, een vleesvervanger of vegetarisch.
- Wraps: in plaats van (volkoren) wraps kun je ook tacoschelpen gebruiken.
- Groente: bij veel supermarkten heb je ook een kant-en-klare Mexicaanse roerbakmix. Handig als je heel weinig tijd hebt. Gebruik in dat geval een blik met tomatenblokjes in plaats van verse tomaten, dat vormt dan de basis voor je saus.
- Wraps met gehakt zonder oven: nog een truc om tijd te besparen is om de wraps niet in de oven te zetten maar gewoon alle ingrediënten op tafel te zetten zodat iedereen zelf zijn of haar wrap kan belegen. Dat scheelt je weer 10-15 minuten. Maar… zelf vind ik deze knapperige wraps uit de oven met gehakt het lekkerste met een laagje gesmolten kaas.
Wraps met gehakt en groenten
Een perfect familiegerecht voor een drukke doordeweekse dag.
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 2 uien
- 2 paprika’s
- 4 tomaten
- 1 blik mais (340 gram)
- 100 gram geraspte kaas
- 8 medium wraps
Kruiden
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- Zout naar smaak
Toppings
- Zure room of crème fraîche
- (Zelfgemaakte) guacamole of gewoon simpele schijfjes avocado
- Verse koriander of peterselie
- Jalapeño of rode pepers
- Salsa
- Rucola of reepjes ijsbergsla
- Bosuitjes
- Blokjes feta
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Pak een grote hapjespan en bak het gehakt rul.
- Breng op smaak met de kruiden (paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, cayennepeper en een snufje zout).
- Snipper de ui en pers de knoflook
- Snijd de paprika’s en tomaten in blokjes.
- Voeg de gesneden groente toe aan de pan met het gehakt en bak ca. 10 minuten.
- Bereid eventuele toppings en zet alvast op tafel.
- Laat de mais uitlekken, voeg toe aan de hapjespan met het gehakt en de groente en bak nog een minuutje.
- Pak een ruime ovenschaal en een bord.
- Leg een wrap op het bord en schep hier een flinke lepel saus in.
- Rol de wrap op en leg in de ovenschaal. Herhaal dit tot je alle wraps gevuld hebt.
- Bestrooi de wraps met kaas.
- Zet de gevulde wraps in de oven en bak totdat de kaas gesmolten is (ca. 8 minuten).
- Serveer de wraps en laat iedereen aan tafel zijn eigen wrap versieren met toppings naar keuze.
Aanbevolen producten
In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 674
De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Lees ook mijn andere recepten zoals deze groentelasagne met aubergine, kip met rijst en groenten, of een lekkere macaroni ovenschotel.
Of check deze posts over het maken van een weekmenu en 25 slimme boodschappen bespaartips.