Skip to Content

Makkelijk Pompoensoep Recept Voor De Lekkerste Pompoensoep

Delen of bewaren voor later?

Op onze werkkamer is het altijd koud. De thermosstaat zit in de woonkamer en als het daar eenmaal 20 °C is dan gaat de kachel uit.

Dat betekent dat ik altijd halfbevroren ben tegen de tijd dat ik ga lunchen. Een dampende kom met de lekkerste pompoensoep recept gaat er dan (extra) goed in…

Als ik dan weer vertrek naar mijn ijspaleis heb ik het in elk geval het eerste uurtje niet koud. Misschien moeten we toch maar investeren in een infrarood verwarmingspaneel

De lekkerste pompoensoep uit eigen keuken

lekkerste-pompoensoep-gezond-weekmenu

Recept pompoensoep met linzen

Dit pompoensoep recept is makkelijk om te maken en heel gezond. Pompoen zit vol veel vezels, betacaroteen en vitamine A en C.

De linzen zorgen voor een heerlijk gevulde pompoensoep waarmee je er weer een middagje tegenaan kunt. Overigens kun je deze snelle pompoensoep ook prima als avondeten maken.

Serveer met volkoren stokbrood (met een laagje roomboter en een snufje grof gemalen zeezout) of deze zelfgemaakte lijnzaadcrackers.

pompoen-snijden-gezond-weekmenu

Pompoensoep recept koken: ingrediënten (voor 4 personen)

  • 900 gram pompoenblokjes
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik linzen (400 gram)
  • 1 liter kippenbouillon (2 bouillonblokjes)
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 40 gram pompoenpitten
  • 2 theelepels garam masala
  • Peper en zout

Tip: pompoen snijden is een bewerkelijk klusje en kost best wat tijd. Zelf gebruik ik daarom vaak kant-en-klare pompoenblokjes uit het versvak of uit de diepvries.

Zelf pompoensoep maken: bereidingswijze

Snipper de rode uien en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de ui en knoflook een minuutje.

Voeg de pompoen en de theelepels garam marsala toe.

Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en schenk 1 liter kokend water over het geheel. Laat de pompoensoep (in progress) ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur.

Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de linzen toe en laat nog 5 minuten doorkoken.

Voeg 200 ml Griekse yoghurt toe (roer goed door) en garneer met de pompoenpitjes.

Romige pompoensoep: variatietips

  • Recept pittige pompoensoep met kip: snijd 300 gram kipfilet in reepjes en bak deze met wat chili vlokken. Of snijd een rood pepertje in kleine stukjes en meng door deze simpele pompoensoep.
  • Pompoensoep met kokosmelk: vervang de Griekse yoghurt door kokosmelk, ook heerlijk romig met een oosters tintje.
  • Pompoensoep met gember: vervang de garam masala door 2 theelepels gemberpoeder of rasp ongeveer 5cm verse gember door deze gezonde pompoensoep.
gezonde-pompoensoep-recept-gezond-weekmenu

De Lekkerste Pompoensoep Met Linzen

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minutes
Totale bereidingstijd: 30 minutes

Heerlijk romige pompoensoep in 30 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • 900 gram pompoenblokjes
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik linzen (400 gram)
  • 1 liter kippenbouillon (2 bouillonblokjes)
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 40 gram pompoenpitten
  • 2 theelepels garam masala
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snipper de rode uien en pers de knoflook.
  2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de ui en knoflook een minuutje.
  3. Voeg de pompoenblokjes en de garam marsala toe.
  4. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en schenk 1 liter kokend water over het geheel.
  5. Laat de pompoensoep 15 minuten pruttelen.
  6. Pureer de soep met de staafmixer.
  7. Voeg de linzen toe en laat nog 5 minuten doorkoken op laag vuur.
  8. Voeg 200 ml Griekse yoghurt toe, roer goed door en garneer met de pompoenpitjes.

Aanbevolen producten

In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.

Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 284

De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Lees ook mijn andere recepten voor een gezonde lunch zoals:

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe