Skip to Content

Heerlijk Romige Spinaziesoep Met Kokosmelk

Delen of bewaren voor later?

Ik ben een enorme koukleum en zit vrijwel altijd met een dik vest achter mijn laptop te werken (behalve misschien in hartje zomer).

Zelfs dan kom ik regelmatig verkleumd beneden voor de lunchpauze en wat is er dan lekkerder dan een dampende kop soep!

Na een kom romige spinaziesoep met kokosmelk ben ik weer heerlijk warm en kan ik er de rest van de dag tegenaan.

Het recept is trouwens ook een aanrader voor de niet-koukleumen! Met een stuk naanbrood erbij is dit spinaziesoep recept ook lekker als gezond en snel avondeten recept.

Recept: Romige spinaziesoep met kokosmelk

gezond-spinaziesoep-gezondweekmenu.nl
Pin voor later ⤴️

Zelfgemaakte spinaziesoep met ei

Spinaziesoep recept gezond: ingrediënten (4 personen)

  • 800 gram gehakte spinazie (uit de vriezer)*
  • 400 gram aardappel (kruimig)
  • 2 stengels prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 liter groentebouillon
  • Peper en zout
  • 4 eieren

*Spinaziesoep diepvriesspinazie

Ik maak de soep zelf vaak met spinazie uit de diepvries maar verse spinazie kan uiteraard ook.

Let op: verse spinazie slinkt nogal. Je hebt dus in elk geval zo’n 1200 gram verse spinazie nodig.

Zelf spinaziesoep maken: bereidingswijze

Schil de aardappel(s) en snijd in blokjes. Snijd de prei in dunne ringetjes en pers de knoflook.

Verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit de prei en knoflook een minuut, voeg daarna de aardappel en spinazie toe.

Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg het kokende water toe (500 ml). Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

Kook intussen de eieren in 8-10 minuten hard. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe, laat nog een paar minuutjes zachtjes doorkoken.

Schep de soep in 4 soepkommen. Snij de eieren in partjes of kleine stukjes en verdeel over de soep.

recept-spinazie-soep-met-kokosmelk-gezond-weekmenu
Pin voor later ⤴️

Serveersuggestie: naanbrood gezond

Voor de grote eters (zoals hongerige tieners of een partner die nog gaat sporten) is een kom soep vaak niet voldoende als avondeten.

Erg lekker bij deze verse spinaziesoep met prei is ‘naanbrood gezond‘.

Hieronder vind je de ingrediënten en bereidingswijze. Uiteraard kun je het naanbrood ook beleggen met iets anders, bijvoorbeeld als je kinderen liever ander beleg op hun stuk naanbrood doen.

Ingrediënten belegd naanbrood

  • 2 stuks volkoren naanbroden
  • 200 gram cottage cheese (Hüttenkäse)
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer

Verwarm de oven voor en bak het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de tomaten en de komkommer in blokjes. Haal het naanbrood uit de oven en laat een paar minuutjes afkoelen.

Smeer een laag cottage cheese op de naanbroden en beleg met tomaat, komkommer en een snufje peper en zout. Snijd in 4 stukken en serveer met de soep.

Recept spinaziesoep: variatietips

Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten van deze spinaziesoep met aardappel, hieronder vind je een aantal suggesties.

Spinaziesoep met zalm

Spinazie en zalm is een uitstekende combinatie. Versnipper een paar plakjes gerookte zalm en garneer de soep hiermee.

Spinaziesoep met spekjes

Uitgebakken spekjes smaken heerlijk in dit spinazie soep recept. Zorg wel dat je de spekjes bakt totdat ze lekker knapperig zijn.

Pittige spinaziesoep

Hou je wel van spicy? Snijd dan een rood pepertje door de soep (of garneer je eigen kom soep hiermee, de meeste kinderen zijn niet zo’n fan van pittig;-).

Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.

Spinaziesoep bewaren

Deze eenvoudige spinaziesoep kun je maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Spinaziesoep invriezen kan ook, je kunt de soep zo’n 3 maanden in de diepvries bewaren.

Zelf heb ik altijd een grote bak met ingevroren soep in de vriezer, superhandig voor de dagen waarop je geen inspiratie hebt om te koken of simpelweg geen tijd.

Tip 1: deze bewaarbakjes zijn erg handig, ze zijn zowel geschikt voor de vriezer als voor de oven en de magnetron (let op, de deksel kunnen vanzelfsprekend NIET in de oven/magnetron).

Tip 2: haal de soep ’s ochtends uit de vriezer en laat deze gedurende de dag ontdooien. Dan hoef je deze ’s avonds alleen even op te warmen en voilà, een gezonde maaltijden zonder te koken!

Spinaziesoep opwarmen

Mag je spinaziesoep opwarmen? Er is veel onduidelijkheid of je spinazie wel of niet opnieuw mag opwarmen vanwege het ontstaan van nitriet.

Op de site van het Voedingscentrum lees je hier meer over, maar kort gezegd: spinaziesoep opnieuw opwarmen is geen probleem.

Zorg ervoor dat je de soep na bereiding snel in de koelkast/diepvries zet en goed heet maakt bij het opwarmen.

spinazie-soep-met-kokosmelk-gezondweekmenu.nl

Romige Spinaziesoep Met Kokosmelk

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minutes
Totale bereidingstijd: 30 minutes

Heerlijke zelfgemaakte soep, perfect als lunch of lichte avondmaaltijd.

Ingrediënten

  • 800 gram gehakte spinazie (uit de vriezer)
  • 400 gram aardappel (kruimig)
  • 2 stengels prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 liter groentebouillon
  • Peper en zout
  • 4 eieren

Ingrediënten belegd naanbrood

  • 2 stuks volkoren naanbroden
  • 200 gram cottage cheese
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor en bak het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil de aardappel(s) en snij in blokjes.
  3. Snijd de prei in dunne ringetjes en pers de knoflook.
  4. Verhit een scheutje olie in een soeppan.
  5. Fruit de prei en knoflook een minuut, voeg daarna de aardappel en spinazie toe.
  6. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg het kokende water toe (500 ml).
  7. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
  9. Snijd de tomaten en de komkommer in blokjes.
  10. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe, laat nog een paar minuutjes zachtjes doorkoken.
  11. Haal het naanbrood uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.
  12. Smeer een laag cottage cheese op de naanbroden en beleg met tomaat, komkommer en een snufje peper en zout. Snijd in stukken en serveer met de soep.
  13. Schep de soep in 4 soepkommen. Snij de eieren in partjes of kleine stukjes en verdeel over de soep.

Notities

De totale hoeveelheid calorieën in dit recept is 575 kcal p.p. De spinaziesoep bevat 322 kcal p.p. en het belegde naanbrood bevat 253 kcal p.p.



Aanbevolen producten

In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.

Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 575

De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Lees ook mijn andere soep recepten zoals:

zelfgemaakte-spinaziesoep-recept-gezondweekmenu.nl
Pin voor later ⤴️

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe