Skip to Content

Thaise Curry Met Garnalen En Kokosmelk

Delen of bewaren voor later?

Ik ben dol op reizen en een van de belangrijkste redenen waarom ik dit zo leuk vind is omdat ik het heerlijk vind om nieuwe gerechten uit te proberen.

De Aziatische keuken is veruit favoriet, je kunt mij ’s nachts gerust wakker maken voor een bowl ramen, chicken biryani of een Thaise curry.

Ik vind het ook leuk om deze gerechten thuis na te maken en mijn man en ik trekken regelmatige een halve dag uit in het weekend om een geurige Indiase curry te bereiden of een grote pan met rendang.

Samen met de kids maak ik dan paratha en maken we er een gezellig etentje van. Maar… daar hebben we doordeweeks helaas geen tijd voor.

Gelukkig is dat met dit recept voor Thaise curry met garnalen en kokosmelk ook helemaal niet nodig! Want met een paar slimme shortcuts zet je deze smakelijke en voedzame maaltijd in een mum van tijd op tafel.

Deze curry zit boordevol groenten, en de garnalen voegen een gezonde dosis eiwitten toe. Laten we snel aan de slag gaan met dit snelle Thaise curry recept!

Recept Thaise curry met garnalen en kokosmelk

thaise-gele-curry-recept-gezondweekmenu.nl
Pin voor later ⤴️

Thaise gele curry met garnalen

Thaise curry ingrediënten

  • 225 gram garnalen
  • 300 gram noedels
  • 800 gram Thaise wokgroente
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 tl gehakte gember (potje Go-Tan)
  • 4 eetlepels gele currypasta
  • 2 tl kerrie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zelf Thaise curry maken: bereidingswijze

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok en bak hierin de gehakte gember, currypasta en de kerrie tot de geuren vrijkomen.

Voeg de Thaise roerbakgroente toe en bak in ca. 10 minuten gaar. Voeg als de groente gaar is de kokosmelk toe en laat de curry nog 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen gaar. Schep de garnalen door de Thaise gele curry en serveer met de noedels.

Optioneel: garneer met verse koriander, partjes limoen en eventueel een rood pepertje voor extra pit.

Thaise groentecurry: variatietips

Hieronder vind je een aantal variatietips voor deze snelle curry met garnalen. Zo kun je eindeloos experimenteren en nieuwe smaken ontdekken om toe te voegen aan deze simpele Thaise curry.

Thaise curry met kip

Vervang de garnalen door gebakken kipfilet. Snijd de kipfilet in dunne reepjes, bak in een koekenpan en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna toe aan de curry.

Thaise curry vegetarisch

Voor een vegetarische curry kun je ook kiezen voor een vleesvervanger zoals tofu of tempeh.

Thaise groene curry of Thaise rode curry

Je kunt in plaats van gele currypasta ook rode of groene currypasta gebruiken. Of, als je er een keer zin in hebt (en genoeg tijd) zelf Thaise currypasta maken.

Het verschil tussen rode, groene en gele curry zit in de verschillende kleuren pepers die ervoor gebruikt worden.

Gele curry is doorgaans het mildst, vandaar dat ik deze heb gebruikt voor dit recept (de kids moeten er tenslotte ook van kunnen eten!).

Rode curry is al een stuk pittiger en groene curry is meestal het pittigst, alhoewel dit enorm kan verschillen per curry.

Tijdens onze reizen door Thailand heb ik regelmatig zitten zweten achter een kom groene Thaise curry soep (kaeng khiao wan in het Thais) maar ook echt wel eens mijn mond gebrand aan een rode curry met garnalen (Kængp̄hĕd kûng).

groene-thaise-curry-gezond-weekmenu

Varieer met de groente

Vanwege snelheid en gemak gebruiken we in dit recept voorgesneden Thaise wokgroente.

Heb je meer tijd of wil je een keer wat anders? Voeg dan typische Thaise curry groenten toe, zoals bamboescheuten, Thaise aubergine, sugarsnaps, taugé of babymaïs.

Thaise curry met rijst

In plaats van noedels kun je ook rijst, quinoa of bulgur serveren bij de curry.

thaise-curry-met-garnalen-en-kokosmelk-gezondweekmenu.nl
Pin voor later ⤴️

Gele Thaise curry met groenten: bewaartips

Heb je nog wat over van deze milde curry met garnalen? Lucky you, dan kun je nog een keer genieten van dit heerlijke gerecht!

Hieronder vind je mijn belangrijkste bewaartips voor dit Thaise gele curry recept.

Thaise curry bewaren in de koelkast

Bewaar de curry in een luchtdichte container in de koelkast. Het is het beste om de curry binnen 2 dagen op te maken om de kwaliteit en versheid te behouden.

Zelf zorg ik ervoor dat er geen garnalen meer in de curry zitten als ik deze in de koelkast of vriezer wil bewaren (opnieuw opgewarmde garnalen worden erg taai).

In plaats daarvan bak verse garnalen als ik de curry opnieuw aan het opwarmen ben, dat is veel lekkerder!

Thaise curry invriezen

Als je de curry langer wilt bewaren, kun je deze invriezen. Doe de curry in een vriesbestendige container en zorg ervoor dat er voldoende ruimte overblijft voor uitzetting tijdens het bevriezen. De curry kan zo’n 3 maanden in de vriezer bewaard worden.

Thaise curry opnieuw opwarmen

Laat de curry volledig ontdooien voordat je hem opnieuw opwarmt. Verwarm de curry op een laag vuur om te voorkomen dat de kokosmelk gaat schiften.

Als je de curry opnieuw opwarmt, voeg dan wat extra vloeistof toe, zoals bouillon of water, om te voorkomen dat het te dik wordt.

thaise curry

Thaise Curry Met Garnalen En Kokosmelk

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minutes
Totale bereidingstijd: 25 minutes

Snelle Thaise curry met lekker veel groente.

Ingrediënten

  • 225 gram garnalen
  • 300 gram noedels
  • 800 gram Thaise wokgroente
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 tl gehakte gember (potje Go-Tan)
  • 4 eetlepels gele currypasta
  • 2 tl kerrie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de gehakte gember, currypasta en de kerrie totdat de geur hiervan vrijkomt.
  3. Voeg de Thaise roerbakgroente toe en bak in ca. 10 minuten gaar.
  4. Voeg als de groente gaar is de kokosmelk toe en laat de curry nog 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  5. Verhit een flinke scheut olie in een 2e koekenpan en bak hierin de garnalen gaar.
  6. Schep de garnalen door de currysaus en serveer met de noedels.
  7. Optioneel: garneer met verse koriander, partjes limoen en eventueel een rood pepertje voor extra pit.

Aanbevolen producten

In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.

Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 551

Lees ook mijn andere recepten voor gezond avondeten zoals:

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe