Begin je dag goed met dit heerlijke, warme wentelteefjes recept! Perfect knapperig van buiten, zacht en romig van binnen, met een vleugje kaneel en vanille – deze klassieker zorgt voor pure verwennerij.
Of je nu een ontbijt maakt voor jezelf of je geliefden wilt verrassen, wentelteefjes zijn altijd een succes. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten kun je in no-time een hartverwarmend gerecht op tafel zetten dat iedereen doet smelten.
Geniet ervan met je favoriete toppings zoals vers fruit, siroop of een lichte strooi poedersuiker en laat je smaakpapillen betoveren!
Heerlijke Wentelteefjes
Wentelteefjes recept: ingrediënten (1 persoon)
- 4 sneetjes oud witbrood (brioche of melkbrood werkt ook goed)
- 2 eieren
- 120 ml melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel suiker (optioneel)
- Boter voor het bakken
- Topping naar keuze (poedersuiker, siroop, vers fruit, etc.)
Wentelteefjes recept maken: bereidingswijze
Klop de eieren in een kom en voeg melk, vanille-extract, kaneel en suiker toe. Meng goed door elkaar tot een glad mengsel.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein klontje boter toe.
Dompel een sneetje brood in het mengsel en laat het kort weken, zodat het mengsel in het brood trekt. Keer het snel om om doorweekt brood te voorkomen.
Leg het sneetje in de pan en bak het 2-3 minuten aan elke kant, of tot het goudbruin is.
Herhaal dit voor de overige sneetjes brood.
Serveer direct met toppings naar keuze zoals poedersuiker, siroop of vers fruit.
Serveer de romige kip kerrie met rijst en garneer met gezouten cashewnoten en verse koriander.
Wentelteefjes Recept
Makkelijk en snel wentelteefjes recept.
Ingrediënten
- 4 sneetjes oud witbrood (brioche of melkbrood werkt ook goed)
- 2 eieren
- 120 ml melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel suiker (optioneel)
- Boter voor het bakken
- Topping naar keuze (poedersuiker, siroop, vers fruit, etc.)
Bereidingswijze
- Klop de eieren in een kom en voeg melk, vanille-extract, kaneel en suiker toe. Meng goed door elkaar tot een glad mengsel.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein klontje boter toe.
- Dompel een sneetje brood in het mengsel en laat het kort weken, zodat het mengsel in het brood trekt. Keer het snel om om doorweekt brood te voorkomen.
- Leg het sneetje in de pan en bak het 2-3 minuten aan elke kant, of tot het goudbruin is.
- Herhaal dit voor de overige sneetjes brood.
- Serveer direct met toppings naar keuze zoals poedersuiker, siroop of vers fruit.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 160Total Fat: 7gSaturated Fat: 4gCarbohydrates: 18gSugar: 5gProtein: 5g
De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Op zoek naar meer kookinspiratie? Download het gratis weekmenu en bekijk ook eens deze recepten: