Skip to Content

Recept Burrata Salade Met Pesto En Perzik

Delen of bewaren voor later?

Salade, ik kan het elke dag wel eten. Vanaf jongs af aan word ik al ‘het konijn’ van de familie genoemd en dat is volledig terecht: je kunt mij (bijna) wakker maken voor een lekkere zelfgemaakte salade.

Een van mijn favoriete recepten op dit moment is deze heerlijke burrata salade met pesto. Je maakt deze snelle salade binnen 5 minuten, maar toch voelt het alsof je ergens luxe uit lunchen bent.

Met deze fotogenieke kaas maak je de mooiste plaatjes, maar laten we eerlijk zijn: uiteindelijk komt burrata toch echt het beste tot zijn recht in je mond.

Burrata salade met pesto

recept-burrata-salade-gezond-weekmenu

Burrata recept: snelle salade met tomaatjes, perzik en pesto

Voor we aan de slag gaan met burrata gerecht eerst een korte introductie. Want wat is burrata eigenlijk? Burrata is een zachte Italiaanse kaas die doorgaans gemaakt is van koemelk.

Burrata is heeft een bolvorm, de binnenkant hiervan is vloeibaar en bestaat uit room en fijngesneden mozzarella. Deze combinatie maakt burrata heerlijk romig en geschikt voor veel gerechten.

wat-is-burrata-gezondweekmenu

Van pasta met burrata tot burrata carpaccio, pizza met burrata of burrata bruschetta. Een burrata voorgerecht of burrata hoofdgerecht, het kan allebei. Er bestaat zelfs burrata ijsKortom, een veelzijdige kaas!

Burrata salade recept: ingrediënten 2 personen

  • 150 gram veldsla
  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 2 perziken (liefst vers maar als ze niet in het seizoen zijn kan uit blik ook)
  • 1 bol burrata
  • Groene pesto (zelfgemaakt of uit het versvak)
  • Optioneel: prosciutto di parma

Mocht je je afvragen: waar kan ik burrata kopen? Dat kan inmiddels bij de meeste supermarkten. Burrata ligt bij de andere kazen in het koelvak, meestal in de buurt van de mozzarella en mascarpone.

12-weekmenu-gezond-weekmenu

Hoe maak ik burrata salade: bereidingswijze

Snijd de snoeptomaatjes doormidden en de perzik in partjes. Verdeel de veldsla, snoeptomaatjes en de perzik over twee grote borden.

Gouden combi: burrata en perzik is een supergoeie combinatie, het romige van de burrata en het zoete van de perzik smaken zalig bij elkaar.

Datzelfde geldt overigens voor nectarine en mango dus mocht je een keer willen variëren met dit lunch recept dan zijn deze vruchten ook een uitstekende optie.

Zoek je meer kook inspiratie? Deze recepten vind je misschien ook interessant:

Chili zonder pakje
Heerlijke kip kerrie met rijst
Pasta met zalm en pesto
Wraps met kip
Zelfgemaakte nasi goreng

Zoals gezegd is de binnenkant van een burrata bol vloeibaar. Je kunt de bol het beste in een diep bord doormidden snijden en daarna de burrata verdelen over de twee borden.

Garneer met 1 ruime eetlepel pesto per bord, eet smakelijk!

gezond-burrata-salade-recept-gezond-weekmenu

Tip: serveer de burrata salade met een knapperig ciabattabroodje met extra vergine olijfolie of roomboter met een beetje zeezout.

Nog een lekkere (optionele) toevoeging: serveer de burrata salade met Parmaham. Scheur een paar plakjes prosciutto di parma in stukjes en verdeel over de salade.

gezond-burrata-salade-recept-gezond-weekmenu

Burrata salade met pesto

Porties: 2
Voorbereidingstijd: 5 minutes
Totale bereidingstijd: 5 minutes

Een gouden combinatie: romige burrata, zoete perzik en knapperige tomaatjes.

Ingrediënten

  • 150 gram veldsla
  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 2 perziken (liefst vers maar als ze niet in het seizoen zijn kan uit blik ook)
  • 1 bol burrata
  • Groene pesto (zelfgemaakt of uit het versvak)
  • Optioneel: prosciutto di Parma

Bereidingswijze

  1. Snijd de snoeptomaatjes doormidden en de perzik in partjes.
  2. Verdeel de veldsla, snoeptomaatjes en de perzik over twee grote borden.
  3. Snijd de burrata doormidden verdeel over de borden.
  4. Garneer met 1 ruime eetlepel pesto per persoon.


Notities

Serveer de burrata salade met een knapperig ciabatta broodje met extra vergine olijfolie of roomboter met een beetje zeezout.

Nog een lekkere (optionele) toevoeging: serveer de burrata salade met Parmaham. Scheur een paar plakjes prosciutto di Parma in stukjes en verdeel over de salade.

Voedingswaarde:
Porties: 2
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 346

De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Lees ook mijn andere recepten voor een gezonde lunch zoals:

Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.

Delen of bewaren voor later?

Tags

Tags

Skip to Recipe