Skip to Content

Snelle Gnocchi Met Pesto En Parmezaanse Kaas

Delen of bewaren voor later?

Na gnocchi met romige gorgonzolasaus, een supersimpele gnocchi traybake en gnocchi met tomatensaus kon een recept voor gnocchi met pesto niet uitblijven.

Gnocchi is geen pasta, maar een mengsel aardappel, meel en ei. Het voordeel van gnocchi, afgezien van het feit dat het heel erg lekker is, is dat je gnocchi in een paar minuutjes gaar kookt.

Gnocchi bakken kan ook en dat is ook het lekkerst in dit recept. Gebakken gnocchi is heerlijk krokant van buiten en zacht vanbinnen.

Gecombineerd met de pittige smaak van de Parmigiano Reggiano en kruidige pesto is dit een gnocchi recept om je vingers bij af te likken. Laten we snel aan de slag gaan!

Gnocchi met pesto

gnocchi-met-pesto-gezond-weekmenu

Vegetarische gnocchi met spinazie

Recept gnocchi pesto: ingrediënten (4 personen)

  • 800 gram gnocchi di patate
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 250 gram cherrytomaten
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram pittige Parmezaanse kaas (zoals Parmigiano Reggiano)
  • 100 gram groene pesto

Pesto gnocchi: bereidingswijze

Verhit een flinke scheut olijfolie in een (ruime) hapjespan en bak de gnocchi in ongeveer 10 minuten krokant en lichtbruin.

Gnocchi uit de oven: je kunt de gnocchi ook in de oven bakken.

Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en verwarm de oven op 200 °C. Verdeel de gnocchi over de bakplaat en bak in ongeveer 20 minuten krokant en lichtbruin.

Snipper de ui en snijd de champignons in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaten.

Verhit een scheutje olie in een tweede koekenpan en bak hierin de ui en de champignons (ca. 5 minuten). Voeg daarna de cherrytomaatjes en de spinazie toe.

Bak totdat de spinazie volledig geslonken is. Voeg de groente toe aan de pan met de krokante gnocchi en schep door elkaar.

Schep de pesto door het gnocchi-groente mengsel en voeg de helft van de geraspte Parmigiano toe. Roer door totdat de kaas gesmolten is.

Serveer de gnocchi met de overige geraspte Parmezaanse kaas.

Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.

Gnocchi recept pesto: variatietips

  • Gnocchi geitenkaas: je kunt in plaats van Parmezaanse kaas ook geitenkaas gebruiken. Deze is wat zachter van smaak en de structuur is romiger.
  • Gnocchi met spekjes: bak een pakje magere spekblokjes knapperig en krokant en voeg toe aan dit gnocchi recept met pesto.
  • Gnocchi met pesto roomsaus: meng de pesto met 100 ml kookroom, slagroom of mascarpone voor een heerlijk romige pesto roomsaus.
recept-gnocchi-geitenkaas-gezond-weekmenu

Gnocchi Met Pesto En Parmezaanse Kaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minutes
Totale bereidingstijd: 20 minutes

Krokante gnocchi met pittige kaas en kruidige pesto.

Ingrediënten

  • 800 gram gnocchi di patate
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 250 gram cherrytomaten
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram pittige Parmezaanse kaas (zoals Parmigiano Reggiano)
  • 100 gram groene pesto

Bereidingswijze

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en bak de gnocchi in ongeveer 10 minuten krokant en lichtbruin.
  2. Snipper de ui en snijd de champignons in dunne plakjes.
  3. Halveer de cherrytomaten.
  4. Verhit een scheutje olie in een tweede koekenpan en bak hierin de ui en de champignons zo’n 5 minuten.
  5. Voeg vervolgens de cherrytomaatjes en de spinazie toe.
  6. Bak totdat de spinazie volledig geslonken is.
  7. Voeg de groente toe aan de pan met de krokante gnocchi en schep door elkaar.
  8. Schep de pesto door het gnocchi-groente mengsel en voeg de helft van de geraspte Parmigiano toe.
  9. Roer door totdat de kaas gesmolten is.
  10. Serveer de gnocchi met de overige geraspte Parmezaanse kaas.

Aanbevolen producten

In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.

Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 511

De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Lees ook mijn andere gezonde recepten of download een gratis weekmenu.

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe