Skip to Content

Plaattaart Met Pompoen En Perzik (5 Min. Voorbereiding)

Delen of bewaren voor later?

Plaattaart recepten zijn super populair, logisch ook want je kunt er alle kanten mee op en je hebt er bijna geen werk aan.

Doorgaans kost de voorbereiding je een paar minuten, misschien een keer een kwartier als je een ‘ingewikkelde’ plaattaart maakt en de oven doet de rest.

Deze plaattaart met pompoen gaat er bij mijn kids net zo goed in als de andere p-gerechten, maar met zo’n 250 gram groente (en ongeveer 550 kcal) per persoon is dit best een gezonde plaattaart.

Recept plaattaart met pompoen

plaattaart-met-pompoen-en-perzik-gezond-weekmenu

Vegetarische plaattaart recept

Ik ben fan van plaattaart, zoet en hartig. Deze versie is vrij zoet door de bietjes en perzik, maar er zijn talloze recepten voor plaattaart met wat meer ‘hartige’ ingrediënten.

Dat zoete maakt overigens wel dat deze pompoen plaattaart met fruit er doorgaans goed ingaat bij kinderen. Altijd fijn, helemaal als je moeilijke eters hebt.

En wat ik vooral heerlijk vind aan dit recept is dat het maar 5 minuten werk is. Daarna schuif je de plaattaart in de oven in en kun je lekker op de bank ploffen om te knuffelen met je kids of (stel je voor) even helemaal niks te doen…

Plaattaart vegetarisch: ingrediënten (4 personen)

  • 2 rollen vers flammkuchendeeg (Tante Fanny)
  • 450 gram pompoenblokjes (diepvries)
  • 400 gram bietenblokjes (voorgekookt)
  • 2 rode uien
  • 1 blikje partjes perzik (410 gram)
  • 200 gram feta
  • Peper en zout
  • Balsamicoazijn

Plaattaart maken: bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de flamkuchendeeg rollen (met het bakpapier eronder) uit op twee bakplaten en prik hier een aantal gaatjes in.

Tip: heb je geen 2 bakplaten? Je kunt ook een rooster gebruiken. Dat werkt iets minder goed dus bak de plaattaart die daarop ligt zo’n 5-10 minuten langer.

Snijd de rode uien doormidden en in dunne halve ringen. Laat de perzik partjes uitlekken en dep eventueel nog extra droog.

Verspreid de pompoen, bietenblokjes, rode uienringen en perzikpartjes over het uitgerolde deeg.

Verkruimel de feta en verdeel over de bakplaten met deeg en groenten. Breng op smaak met een snufje peper en zout en besprenkel met wat balsamicoazijn.

Bak in ongeveer 20-25 minuten gaar. Snijd de groente plaattaart in stukken en serveer. Eet smakelijk!

plaattaart-met-pompoen-gezond-weekmenu

Recepten plaattaart: variatietips

Plaattaart geitenkaas

Vervang de feta ook eens door geitenkaas of een andere soort kaas (zoals ricotta plaattaart. Brie is trouwens ook heerlijk, als je daar tenminste van houdt).

Hartige plaattaart spinazie

Zoals aangegeven is deze plaattaart vrij zoet. Vind je dat wat minder lekker? Laat dan de perzik achterwege en vervang de bietjes bijvoorbeeld door spinazie.

Garneer met wat (geroosterde) pijnboompitjes en je spinazie plaattaart is compleet.

plaattaart-met-pompoen-gezond-weekmenu

Plaattaart Met Pompoen En Perzik

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minutes
Totale bereidingstijd: 30 minutes

5 minuten voorbereiding en de oven doet de rest.

Ingrediënten

  • 2 rollen vers flammkuchendeeg (Tante Fanny)
  • 450 gram pompoenblokjes (diepvries)
  • 400 gram bietenblokjes (voorgekookt)
  • 2 rode uien
  • 1 blikje partjes perzik (410 gram)
  • 200 gram feta
  • Peper en zout
  • Balsamicoazijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rol de flamkuchendeeg rollen (met het bakpapier eronder) uit op twee bakplaten en prik hier een aantal gaatjes in.
  3. Snijd de rode uien doormidden en in dunne halve ringen.
  4. Laat de perzik partjes uitlekken en dep eventueel nog extra droog.
  5. Verspreid de pompoen, bietenblokjes, rode uienringen en perzikpartjes over het uitgerolde deeg.
  6. Verkruimel de feta en verdeel over de bakplaten met groente.
  7. Breng op smaak met een snufje peper en zout en besprenkel met wat balsamicoazijn.
  8. Bak in ongeveer 20-25 minuten gaar. Snijd de groente plaattaart in stukken en serveer. Eet smakelijk!

Aanbevolen producten

In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.

Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 551

De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Zoek je meer kindvriendelijke receptenDeze vind je misschien ook interessant:

Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe