Zelf tomatensoep maken is niet moeilijk met dit simpele recept voor vegetarische tomatensoep met room.
Deze zelfgemaakte tomatensoep is heerlijk als lunch of lichte avondmaaltijd op een drukke doordeweekse dag. Dit gezonde tomatensoepje zit boordevol groente maar is ook heerlijk romig.
Kortom, een recept om vaker op je weekmenu te zetten!
Vegetarische tomatensoep recept
Romige tomatensoep met verse tomaten
Soep en salade zijn mijn favoriete lunchgerechten. Tijdens de zomer vind ik een frisse salade het lekkerst, maar op een koude winterdag gaat er niks boven een dampende kop soep.
Deze snelle tomatensoep van verse tomaten staat binnen een halfuurtje op tafel. Je kunt er gemakkelijk een dubbele batch van maken zodat je de helft in kan vriezen.
Handig als je een dagje geen tijd hebt om te koken of zin hebt in een warme lunch zonder hiervoor in de keuken te hoeven staan.
Goed, laten we aan de slag gaan met deze simpele tomatensoep met groenten.
Recept tomatensoep: ingrediënten (4 personen)
- 400 gram soepgroente
- 10 Romatomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 200 ml kookroom
- 3 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon (2 blokjes)
- 1 eetlepel rozemarijn
- Peper
- Olijfolie
Verse tomatensoep maken: bereidingswijze
Snij de tomaten in blokjes en pers de knoflook met een knoflookpers (één van mijn favoriete keukentools die ik bijna elke dag gebruik).
Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de knoflook 1 minuut. Zet het vuur niet te hoog en let op dat de knoflook niet aanbrandt.
Voeg vervolgens de tomaten toe en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur zodat het vocht vrijkomt uit de tomaten.
Voeg de groentebouillon, het blikje tomatenpuree, de rozemarijn en een snufje peper toe. Laat de soep ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur en roer regelmatig door.
Pureer de soep met de staafmixer en voeg de soepgroente toe. Laat de groente tomatensoep nog een minuut of 10 doorkoken op laag vuur.
Roer de kookroom door de gevulde tomatensoep en laat nog een minuutje of 2 opwarmen.
Serveertip: garneer de tomatensoep met basilicum en serveer er warme ciabattabroodjes uit de oven bij.
De lekkerste verse tomatensoep zelf maken: variatietips
- Tomatensoep met balletjes: smeken je kids om soep met balletjes? Voeg dan een paar (vegetarische) gehaktballetjes toe aan dit makkelijke tomatensoepje.
- Pittige tomatensoep: hou je van pittig? Voeg een paar drupjes tabasco toe.
- Tomatensoep met mascarpone: wil je extra romige tomatensoep maken? Voeg dan een paar eetlepels mascarpone toe, dit is veel dikker (en vetter) dan kookroom.
Vegetarische Tomatensoep Met Verse Tomaten
Romige tomatensoep met groenten.
Ingrediënten
- 400 gram soepgroente
- 10 Romatomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 200 ml kookroom
- 3 teentjes knoflook
- 800 ml groentebouillon (gebruik 2 blokjes)
- 1 eetlepel rozemarijn
- Peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Snij de tomaten in blokjes en pers de knoflook.
- Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur.
- Voeg vervolgens de tomaten toe en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur zodat het vocht vrijkomt uit de tomaten.
- Voeg de groentebouillon, het blikje tomatenpuree, de rozemarijn en een snufje peper toe.
- Laat de soep ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur en roer regelmatig door.
- Pureer de soep met de staafmixer en voeg de soepgroente toe.
- Laat de groente tomatensoep nog een minuut of 10 doorkoken op laag vuur.
- Roer de kookroom door de gevulde tomatensoep en laat nog een minuutje of 2 opwarmen.
Aanbevolen producten
In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 207
De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Lees ook mijn andere recepten:
Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.