Wie houdt er nou niet van pizza? Met een knapperige bodem, tomatensaus en je favoriete toppings… heerlijk! Deze platbrood pizza met courgette en champignons is (relatief) gezond en staat binnen 30 minuten op tafel.
Doordat je Libanese (volkoren) wraps gebruikt als bodem is de pizza niet alleen snel klaar, het zorgt er ook voor dat deze pizza van platbrood veel minder calorieën bevat dan een normale pizza.
En met ui, courgette en champignons zit deze platbroodpizza boordevol groente!
Goed, aan de slag met het maken van deze Italiaanse platbrood pizza!
Platbrood pizza met courgette
Platbroodpizza recept met champignons, courgette en tomaatjes
Ingrediënten (4 personen)
- 1 teentje knoflook
- 1 courgette
- 1 paprika
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 400 gram kastanjechampignons
- 500 ml tomatenpassata
- 8 stuks Libanees platbrood (volkoren)
- 200 gram geraspte kaas
- 4 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
- Scheutje olijfolie
Je kunt eindeloos variëren met platbroodpizza! Andere lekkere toppings zijn o.a. olijven, kappertjes, mozzarella (of gorgonzola als je van pittige kaas houdt), parmaham, tonijn, rucola, etc.
Tip: laat je kinderen allemaal hun eigen favoriete topping(s) kiezen. Hierdoor betrek je ze bij het koken en kunnen ze niet wachten tot de flatbread pizza op tafel staat…
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers het knoflookteentje fijn. Meng de geperste knoflook en de Italiaanse kruiden door de tomatenpassata in een kom.
Snijd de courgette en de champignons in dunne plakken, de paprika in reepjes en de cherrytomaatjes doormidden.
Verhit een scheutje olie en bak de courgetteplakken (zo’n 2-3 minuutjes per kant) in een koekenpan of grillpan (voor mooie streepjes).
Bewaar de courgettes apart en bak ook de paprika en champignons totdat ze (bijna) gaar zijn. Giet het vrijgekomen vocht uit de champignons af, je wilt tenslotte geen kleffe pizza…
Ik maak meestal 4 pizza’s tegelijk, 2 op de bakplaat en 2 op het rooster. Meer past er niet in onze oven.
Smeer de platbroden in met de gekruide tomatenpassata. Beleg met de platbroodpizza met champignons, courgette, paprika, cherrytomaatjes en geraspte kaas.
Bak de platbroodpizza’s op een ovenrooster met bakpapier ongeveer 8 minuten in de oven (totdat de kaas goed gesmolten is en de platbroden lekker knapperig zijn). Beleg intussen de volgende batch platbrood pizza’s.
Haal de platbroodpizza’s uit de oven, snij in punten en serveer!
Optioneel: beleg aan tafel met aanvullende toppings zoals rucola, een gesneden rode peper of een extra scheutje olijfolie.
Platbrood Pizza Met Courgette En Champignons
Zelfgemaakte pizza met Libanees platbrood en lekker veel groente
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 courgette
- 1 paprika
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 400 gram kastanjechampignons
- 500 ml tomatenpassata
- 8 stuks volkoren Libanees platbrood
- 200 gram geraspte kaas
- 4 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pers het knoflookteentje fijn. Meng de geperste knoflook en de Italiaanse kruiden door de tomatenpassata in een kom.
- Snijd de courgette en de champignons in dunne plakken, de paprika in reepjes en de cherrytomaatjes doormidden.
- Verhit een scheutje olie en bak de courgetteplakken (zo’n 2-3 minuutjes per kant) in een koekenpan of grillpan (voor mooie streepjes).
- Bewaar de courgettes apart en bak ook de paprika en champignons totdat ze (bijna) gaar zijn. Giet het vrijgekomen vocht uit de champignons af.
- Smeer de platbroden in met de gekruide tomatenpassata.
- Beleg met de platbroodpizza met champignons, courgette, paprika, cherrytomaatjes en geraspte kaas.
- Bak de platbroodpizza’s op een ovenrooster met bakpapier ongeveer 8 minuten in de oven.
- Snij de platbroodpizza’s in punten en serveer.
- Optioneel: beleg aan tafel met aanvullende toppings.
Aanbevolen producten
In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 471
De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Lees ook mijn andere recepten zoals parelcouscous met champignons, zoete aardappel stamppot met spinazie of gezonde maaltijdsalade.
Of check deze posts over het maken van een weekmenu en 25 slimme boodschappen bespaartips.
Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.