Skip to Content

Heerlijk Gezonde Salade Pasta Pesto (Vegetarisch)

Delen of bewaren voor later?

Als drukke ouder met kinderen is het een hele uitdaging om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te krijgen.

En na een lange dag werken heb je lang niet altijd zin om na te denken over gezond avondeten, laat staan om ook nog daadwerkelijk te koken.

Voor dit soort dagen is deze gezonde salade pasta pesto een uitkomst! Je bereid de salade in slechts 15 minuten en je kunt dit ook alvast doen tijdens je lunchpauze of zelfs de avond ervoor.

Dat betekent dat je meer tijd kunt doorbrengen met je gezin in plaats van urenlang in de keuken te staan. Dus laten we snel aan de slag gaan met dit vegetarische pasta salade recept!

Salade pasta pesto vegetarisch

vegetarische-pasta-pesto-salade-maken-gezondweekmenu.nl

Pasta pesto salade recept

Deze snelle en smakelijke pasta salade met pesto is de perfecte maaltijd op een warme zomerse dag. De salade zit boordevol gezonde en voedzame ingrediënten zoals volkorenpasta, spinazie en cherrytomaatjes.

Bovendien kun je lekker variëren met de ingrediënten, je vindt een aantal variatietips verderop in deze post.

Pasta salade recept vegetarisch: ingrediënten

  • 300 gram volkorenpasta naar keuze
  • 200 gram bladspinazie
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 2 puntpaprika’s
  • 4 eetlepels pesto alla Genovese (groen)
  • 40 gram pijnboompitjes
  • 90 gram Parmigiano Reggiano flakes

Vegetarische pasta pesto salade maken: bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. Doe er een scheut olijfolie door om te voorkomen dat de pasta plakkerig wordt.

Halveer intussen de cherrytomaatjes en snijd de puntpaprika in blokjes. Meng in een grote saladeschaal de spinazie, cherrytomaatjes en de puntpaprika.

Voeg de pasta en de pesto toe aan salade en schep goed door elkaar. Garneer de salade op je bord met wat pijnboompitjes en Parmigiano Reggiano flakes.

Tip: hou je meer van een wat mildere kaas? Vervang de flakes dan door mini mozzarella bolletjes. (Snijd de bolletjes doormidden als je kinderen nog erg klein zijn.)

Pesto pasta salade vegetarisch: variatietips

Pasta pesto salade tonijn

Zelf ben ik dol op tonijn en ik voeg dit ook vaak toe aan salades. De smaken van deze pesto salade combineren uitstekend met tonijn.

Volgens het Voedingscentrum eten we als Nederlanders veel te weinig vis, dus voeg gerust een blikje toe.

Pasta pesto salade kip

In plaats van tonijn kun je ook gebakken kipfilet toevoegen aan deze salade, uiteraard is deze dan niet meer vegetarisch;-).

Snijd de kipfilet in reepjes, bak in een koekenpan en breng op smaak met peper en zout voordat je ze door de salade mengt.

Pasta pesto salade rucola

In plaats van spinazie kun je ook rucola gebruiken, voor een stevige bite. Kinderen zijn hier niet altijd fan van, dus je kunt ook de salade over 2 schalen verdelen en de ene helft met spinazie maken (zacht van smaak) en de andere helft met rucola (pittige smaak).

Pasta pesto salade zongedroogde tomaten

Zongedroogde tomaatjes zijn een echte smaakmaker en passen uitstekend in deze salade. Zelf snijd ik ze altijd in kleine stukjes omdat ik een hap vol zongedroogde tomaat wat te intens vind qua smaak.

Romige pasta pesto salade

Voeg een paar schepjes crème fraîche of Griekse yoghurt toe aan de pesto en meng dit goed door elkaar tot een dressing. Schep door de salade voor een heerlijk romige pestosalade!

Koolhydraatarme pasta pesto salade

Ben je op zoek naar een koolhydraatarm pasta salade recept met pesto? Vervang dan de volkorenpasta door courgette spaghetti.

Gebruik een spiraalsnijder om je eigen courgette of wortel spaghetti te maken maar let op: de mesjes zijn vlijmscherp.

Bewaar deze handige maar ‘gevaarlijke’ keukentool op een veilige plek waar kinderen niet bij kunnen.

pasta-salade-recept-vegetarisch-gezondweekmenu.nl
Pin voor later ⤴️

Koude pasta pesto salade vegetarisch: bewaartips

Heb je nog wat vegetarische pastasalade met pesto over? Geen probleem, kliekjes zijn altijd handig voor de volgende dag, of als lunch. In een goed afgesloten bewaarbak is de salade zo’n 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.

Wil je de salade vooraf maken of meenemen als lunch naar je werk? Bewaar de pesto dan apartvan de rest van de salade, bijvoorbeeld in deze handige lunch box.

Voeg de pesto pas toe aan de salade als je deze gaat serveren. Zo blijft de salade knapperig en de pesto fris en smaakvol.

Tip: heeft de salade al even in de koelkast gestaan? Dan kan het zijn dat de pasta de pesto heeft geabsorbeerd, de salade smaakt dan wat droog.

Geen nood: voeg gewoon een extra schep pesto toe voordat je deze serveert, dan is de pastasalade weer heerlijk smeuïg.

pasta-pesto-vegetarisch-gezondweekmenu.nl

Recept: Pasta Pesto Salade

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minutes
Totale bereidingstijd: 15 minutes

Snelle pasta salade met pesto voor een zomerse dag.

Ingrediënten

  • 300 gram volkorenpasta naar keuze
  • 200 gram bladspinazie
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 2 puntpaprika's
  • 4 eetlepels pesto alla Genovese (groen)
  • 40 gram pijnboompitjes
  • 90 gram Parmigiano Reggiano flakes

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. Doe er een scheut olijfolie door om te voorkomen dat de pasta plakkerig wordt.
  2. Halveer intussen de cherrytomaatjes en snijd de puntpaprika in blokjes.
  3. Meng in een grote slakom de spinazie, cherrytomaatjes en de puntpaprika.
  4. Voeg de pasta en de pesto toe aan salade en schep goed door elkaar.
  5. Garneer de salade op je bord met wat pijnboompitjes en Parmigiano Reggiano flakes.

Notities

Vind je een wat mildere kaas lekkerder? Vervang de flakes dan door mini mozzarella bolletjes. (Snijd de bolletjes doormidden als je kinderen nog erg klein zijn.)

Aanbevolen producten

In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.

Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 542

Lees ook mijn andere recepten voor gezond avondeten zoals:

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe