Skip to Content

Spinazieschotel Met Gehakt En Geraspte Kaas

Delen of bewaren voor later?

Deze heerlijke spinazieschotel met gehakt en geraspte kaas zet je binnen 30 minuten op tafel.

De combinatie van spinazie, rösti, gehakt en de kaas zorgt voor een heerlijke smaaksensatie. Daarnaast maken de voedingswaarden deze ovenschotel een verantwoorde maaltijd.

Het bijkomende voordeel van deze ovenschotel is dat je dit gerecht alvast kan voorbereiden, hierdoor hoef je de spinazie ovenschotel enkel nog af te bakken voordat je het serveert. Laten we snel aan de slag gaan met dit spinazie recept!

Spinazieschotel Met Gehakt En Geraspte Kaas

recept-spinazieschotel-met-gehakt-gezond-weekmenu

Recept spinazie ovenschotel

Ingrediënten

  • 750 gram rösti
  • 300 gram kipgehakt
  • 600 gram spinazie a la crème
  • 1 courgette
  • 100 gram geraspte kaas 30+
  • Optioneel: 75 ml kokosmelk

Kipgehakt kruiden

  • 1 tl salie (gedroogd)
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder

Optionally: FAQ about ingredients/dish

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit een scheutje olijfolie in twee koekenpannen. Bak in de ene koekenpan het kipgehakt en in de andere koekenpan de rösti.
  • Breng het kipgehakt op smaak met de kruiden. Voeg als het gehakt gaar is de spinazie al la crème toe en bak totdat de spinazie ontdooit is.
  • Tip: doe een deksel op de pan, dan gaat dit sneller.
  • Eventueel kun je een flinke scheut kokosmelk toevoegen aan de pan voor een extra smeuïge ovenschotel.
  • Schep vervolgens de gebakken rosti in een ovenschaal. Verdeel het kipgehakt-spinaziemengsel hier over en bestrooi met geraspte kaas. Bak zo’n 10 minuten af in de oven (of totdat de kaas gesmolten is).

Tip: heb je weinig tijd? Je kunt het afbakken in de oven ook overslaan. Serveer dan het kipgehakt-spinazie mengsel naast de rösti en bestrooi op je bord met geraspte kaas.

Spinazieschotel Met Gehakt En Geraspte Kaas: variatietips

Er zijn volop variatiemogelijkheden voor deze lekkere spinazieschotel met gehakt en geraspte kaas. Hieronder geef ik een aantal opties, maar ik moedig je ook graag aan om zelf te experimenteren!

Preischotel met gehakt

Geen fan van spinazie? Vervang de spinazie dan voor prei en maak hiermee een smaakvolle preischotel met gehakt.

Zuurkoolschotel met gehakt

Naast spinazie ook geen liefhebber van prei? Kies dan voor een zuurkoolschotel met gehakt, vooral in de winter zal je hier menig mens blij mee maken.

Verse spinazie ovenschotel met gehakt

In plaats van de spinazie a la crème kan je er ook voor kiezen om verse spinazie te gebruiken. Hoe verser hoe beter!

Spinazieschotel vegetarisch

Maak de ovenschotel vegetarisch door het gehakt weg te laten en een vleesvervanger toe te voegen.

Spinazieschotel Met Gehakt En Geraspte Kaas: bewaartips

Heb je een stuk ovenschotel over of wil je het ovengerecht vooraf maken en later afbakken? Lees dan even deze bewaartips:

  • Laat de ovenschotel eerst ontdooien in de koelkast voordat je hem opwarmt in de oven of magnetron.
  • Laat de ovenschotel volledig afkoelen voordat je hem in de koelkast zet. Dit voorkomt dat de stoom condenseert en de ovenschotel vochtig wordt.
  • Bewaar de ovenschotel in een luchtdichte container in de koelkast gedurende maximaal 3-4 dagen. Verwarm de ovenschotel voor het serveren opnieuw in de oven of in de magnetron.
  • Je kunt de ovenschotel ook invriezen voor later gebruik. Verdeel de ovenschotel in porties en bewaar deze in luchtdichte diepvriesbakjes. De ovenschotel kan ongeveer 2-3 maanden worden bewaard in de vriezer.
spinazie-soep-met-kokosmelk-gezondweekmenu.nl

Spinazie Ovenschotel

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minutes
Totale bereidingstijd: 30 minutes

Ingrediënten

  • 750 gram rösti
  • 300 gram kipgehakt
  • 800 gram spinazie a la crème
  • 100 gram geraspte kaas 30+
  • Optioneel: 75 ml kokosmelk

Kipgehakt kruiden

  • 1 tl salie (gedroogd)
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in twee koekenpannen. Bak in de ene koekenpan het kipgehakt en in de andere koekenpan de rösti.
  3. Breng het kipgehakt op smaak met de kruiden. Voeg als het gehakt gaar is de spinazie al la crème toe en bak totdat de spinazie ontdooit is.
  4. Tip: doe een deksel op de pan, dan gaat dit sneller.
  5. Eventueel kun je een flinke scheut kokosmelk toevoegen aan de pan voor een extra smeuïge ovenschotel.
  6. Schep vervolgens de gebakken rosti in een ovenschaal. Verdeel het kipgehakt-spinaziemengsel hierover en bestrooi met geraspte kaas. Bak zo’n 10 minuten af in de oven (of totdat de kaas gesmolten is).

Notities

Heb je weinig tijd? Je kunt het afbakken in de oven ook overslaan. Serveer dan het kipgehakt-spinazie mengsel naast de rösti en bestrooi op je bord met geraspte kaas. .

Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 521

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe