Skip to Content

Vegetarische Couscous Met Feta En Groenten

Delen of bewaren voor later?

Op zoek naar een snelle, gemakkelijke en gezonde maaltijd? Zet dan deze heerlijke vegetarische couscous met feta en groenten op je weekmenu!

Deze kleurrijke maaltijd zit bomvol groente, is gemakkelijk te bereiden en kan warm of koud worden geserveerd. Kortom, een ideaal gerecht om mee te nemen als lunch of als gezonde diner.

Vegetarische couscous met feta en groenten

vegetarische-couscous-recept-gezondweekmenu.nl
Pin voor later ⤴️

Recept couscous met groenten

Ingrediënten voor dit vegetarische couscous recept

  • 300 gram couscous
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 300 gram wortel
  • 75 gram gedroogde rozijnen
  • 100 gram feta
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 theelepels Ras El Hanout
  • Olijfolie

Toppings (optioneel)

  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • Verse koriander naar smaak

Hoe maak je couscous met groenten: bereidingswijze

Laat de rozijnen wellen in warm water. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking (los eerst een blokje groentebouillon op in het kokende water voor extra smaak).

Snipper de ui en snijd de courgette en de wortels in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en voeg de ui, wortel en tomaat toe.

Bak totdat de groente gaar is (ongeveer 8 minuten) en breng op smaak met de ras el hanout, peper en zout. Spoel de gewelde rozijnen schoon en schep deze door de couscous.

Voeg vervolgens ook het groente-mengsel toe aan de coursous en roer goed door. Verkruimel de feta boven de pan met couscous met ras el hanout en groenten.

Schep alles nogmaals goed door elkaar en garneer de groente couscous met amandelschaafsel en verse koriander.

Couscous met feta recept: variatietips

Eén van de voordelen van dit recept is dat je er eindeloos op los kunt experimenteren. Hier zijn een paar variatietips voor dit couscous met verse groenten recept.

Couscous met kip en rozijnen

Wil je vlees toevoegen aan dit vegetarische couscous recept? Snijd dan zo’n 75 gram kipfilet per persoon in reepjes, bak in een koekenpan en breng op smaak met peper en zout. Voeg deze tegelijk met de groente toe aan de couscous.

Tip: couscous met kip en abrikozen (in plaats van rozijnen) is ook heerlijk combi en het proberen waard!

Couscous met gegrilde groenten

Heb je wat meer tijd? Grill de groente dan in de oven (of koop een zak diepgevroren gegrilde groente) in plaats van ze te bakken in de pan.

Gegrilde groente zijn heel smaakvol en een heerlijke toevoeging aan dit couscous recept.

Sowieso kun je zelf kiezen welke groente je door dit gerecht heen doet. Maak bijvoorbeeld ook eens vegetarische couscous met aubergine, couscous met tomaat of couscous met paprika en feta.

vegetarische-couscous-met-feta-en-groenten-gezondweekmenu.nl
Pin voor later ⤴️

Couscous met feta en munt

Hou je niet zo van koriander (ik vind dit zelf een heerlijk kruid maar sommige mensen vinden het naar zeep smaken), vervang deze dan door munt.

De frisse blaadjes combineren ook uitstekend met de overige ingrediënten van deze vegetarische couscous met groenten.

Couscoussalade met feta en iets zoets

Serveer je dit gerecht koud (als salade)? Met gezonde zoete ingrediënten, zoals cranberry’s of granaatappelpitjes, maak je deze couscous salade nog lekkerder!

Vegetarische couscous met kikkererwten

Voor een portie extra vezels en eiwitten kun je een blik kikkererwten toevoegen. Spoel de kikkererwten goed schoon en bak deze kort mee met de groente.

Couscous met Griekse yoghurt

Hou je van lekker smeuïg? Voeg dan wat Griekse yoghurt toe, dan wordt het geheel lekker romig.

Recept couscous feta: bewaartips

Bewaar de overgebleven couscous in een luchtdicht bewaarbakje. In de koelkast is deze ongeveer 3 dagen houdbaar. Het is een ideaal gerecht om mee te nemen als lunch, dus maak gerust een beetje extra!

vegetarische-couscous-met-feta-en-groenten-gezondweekmenu.nl

Vegetarische Couscous Met Feta En Groenten

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minutes
Totale bereidingstijd: 20 minutes

Eenvoudig maar smaakvol couscous recept.

Ingrediënten

  • 300 gram couscous
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 300 gram wortel
  • 75 gram gedroogde rozijnen
  • 100 gram feta
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 theelepels ras el hanout
  • Olijfolie

Toppings:

  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • Verse koriander naar smaak

Bereidingswijze

  1. Laat de rozijnen wellen in warm water.
  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. (los eerst een blokje groentebouillon op in het kokende water voor extra smaak).
  3. Snipper de ui. Snijd de courgette en wortel in kleine blokjes.
  4. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en voeg de ui, wortel en tomaat toe.
  5. Breng op smaak met de ras el hanout, peper en zout.
  6. Bak tot de groente gaar is (ongeveer 8 minuten).
  7. Spoel de gewelde rozijnen schoon en schep door de couscous.
  8. Voeg vervolgens ook het groente-mengsel toe aan de coursous en roer goed door.
  9. Verkruimel de feta boven de pan met couscous en groenten. Schep nogmaals goed om.
  10. Garneer met amandelschaafsel en verse koriander.
Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 510

Lees ook mijn andere recepten voor gezond avondeten zoals:

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe