Soms wil je een keertje wat anders dan een Italiaanse pasta, winterse stamppot of frisse salade. Voor die dagen is dit verassende (en makkelijke) visstoofpotje met rijst een aanrader.
Een lekker visstoofpotje met room hoeft echt geen uren te duren, dit snelle recept staat binnen 30 minuten op tafel en zit ook nog eens boordevol groente.
Recept visstoofpotje met rijst
Visstoofpotje met groenten en pangasius
Ingrediënten vis stoofpotje (4 personen)
- 300 gram rijst
- 500 gram pangasiusfilet (diepvries)*
- 1 ui
- 2 stengels prei
- 300 gram tuinerwten (diepvries)
- 250 ml kookroom
- 1 blokje visbouillonblokje (of groentebouillon als je geen visbouillonblokjes in huis hebt)
- 1 tl gedroogde dille
- Peper en zout
- Optioneel: verse peterselie
*In plaats van pangasius kun je ook tilapia gebruiken, let wel op dat je tilapia met een ASC-keurmerk koopt (hier lees je meer over de milieu-impact van kweekvis zoals de pangasius en de tilapia).
Visstoofpotje met prei: bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Tip: wil je koolhydraatarm eten? Vervang dan de rijst door broccolirijst of bloemkoolrijst.
Snipper de ui, snijd de prei in dunne ringen en was de gesneden prei goed schoon. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak hierin de ui en de prei ongeveer 5 minuten.
Snijd intussen de bevroren pangafilet in stukken met een scherp mes. Voeg daarna de kookroom, het bouillonblokje en de pangasiusfilet toe aan de braadpan en roer goed door.
Breng het geheel op smaak met dille en een snufje peper en zout.
Laat het visstoofpotje afgedekt ongeveer 15 minuten pruttelen (roer af en toe door om te voorkomen dat het aanbakt) en voeg na een kwartiertje de tuinerwtjes toe.
Laat nog 5 minuutjes doorkoken en serveer met de rijst. Optioneel: garneer het stoofpotje met verse peterselie
Visstoofpotje: gezonde variatietips
- Romig visstoofpotje met kabeljauw: in plaats van een visstoofpotje met pangasius kun je ook een visstoofpotje kabeljauw maken. Kabeljauw heeft meer smaak en een vastere structuur, dus zal een wat ‘vissiger’ stoofpotje opleveren.
- Visstoofpotje met kokosmelk: vervang de kookroom door kokosmelk voor een Aziatische twist aan je Hollandsche visstoofpotje met tuinerwten.
- Pittig stoofpotje: voeg een fijngesneden pepertje of wat chilivlokken voor het lekkerste visstoofpotje met pit.
Visstoofpotje Met Rijst, Prei En Tuinerwten
Makkelijk en snel visstoofpotje met room
Ingrediënten
- 300 gram rijst
- 500 gram pangasiusfilet (diepvries)
- 1 ui
- 2 stengels prei
- 300 gram tuinerwten (diepvries)
- 250 ml kookroom
- 1 blokje visbouillonblokje (of groentebouillon als je geen visbouillonblokjes in huis hebt)
- 2 theelepels gedroogde dille
- Peper en zout
- Optioneel: verse peterselie
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd de prei in dunne ringen.
- Was de gesneden prei goed schoon.
- Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak de ui en de prei ongeveer 5 minuten.
- Snijd de bevroren pangafilet in stukken met een scherp mes.
- Voeg de kookroom, het bouillonblokje en de pangasiusfilet toe aan de braadpan en roer goed door.
- Breng op smaak met dille, peper en zout.
- Laat het visstoofpotje afgedekt ongeveer 15 minuten pruttelen
- Voeg na een kwartier de tuinerwtjes toe en laat nog 5 minuutjes doorkoken.
- Serveer het visstoofpotje met de rijst.
- Optioneel: garneer het stoofpotje met verse peterselie
Aanbevolen producten
In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 589
De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Lees ook mijn andere recepten zoals shakshuka met aubergine, gnocchi met gorgonzola of dit eenpansgerecht met kip.
Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.