Tagliatelle recepten, of eigenlijk pasta recepten in het algemeen, doen het altijd goed hier in huis. Logisch, want je kunt eindeloos variëren met pastasauzen en soorten.
Tagliatelle is een Italiaanse pasta uit de regio Emilia-Romagna. Het zijn brede linten die goed passen bij romige sauzen. Zo ook bij deze romige tagliatelle met kip en spinazie: simpel en smakelijk!
Recept: tagliatelle met kip en spinazie
Recept tagliatelle met roomsaus
Ingrediënten (4 personen)
- 300 gram tagliatelle
- 300 gram kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 400 gram spinazie
- 250 gram champignons
- 200 ml kookroom
- 100 gram geraspte oude kaas
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Tagliatelle koken
Kook de tagliatelle in een ruime pan water met een snufje zout. Zorg dat het water goed blijft koken en roer regelmatig door om te voorkomen dat de tagliatelle aan elkaar plakt.
Afhankelijk van hoe jij je pasta graag eet (al dente of wat zachter) kook je de tagliatelle zo’n 7-9 minuten. Deze tijden gelden voor gedroogde tagliatelle.
Ga je verse tagliatelle koken? Houdt dan zo’n 4 minuten. Op de verpakking staat altijd vermeld wat het advies is m.b.t. de kooktijd.
Giet de tagliatelle af en doe er een scheutje olijfolie erdoor zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
De hoeveelheid pasta die je nodig hebt ligt een beetje aan de samenstelling van jouw gezin. Heb je hongerige pubers in huis? Reken dan 100 gram per persoon.
Heb je kleine kids die wel gezellig mee-eten maar meestal niet meer dan een paar hapjes? Dan is 200 gram voor 4 personen doorgaans voldoende.
Gemiddeld reken je 75 gram (ongekookte) pasta per persoon.
Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.
Tagliatelle saus maken
Snijd (of knip) intussen de kipfilet in blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de champignons in dunne plakjes.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kipfilet zo’n 5 minuten. Voeg de ui, knoflook en de champignons toe. Breng op smaak met peper en zout.
Bak het geheel totdat de kipfilet en de groenten gaar zijn. Doe vervolgens beetje bij beetje de verse spinazie in de pan, totdat deze geheel geslonken is.
Voeg daarna ook de kookroom toe en roer goed door. Voeg eventueel nog peper en zout toe naar smaak.
Roer de geraspte kaas door de saus totdat deze gesmolten is en serveer de tagliatelle met de roomsaus.
Recept tagliatelle met kip en champignons: variatietips
- Tagliatelle met zalm en spinazie: je kunt in dit recept de kip prima vervangen door zalm als je een dagje vis wilt eten in plaats van vlees.
- Tagliatelle met kip en broccoli: datzelfde geldt voor de spinazie, vervang deze gerust door een andere groente, bijvoorbeeld broccoli.
- Tagliatelle recept vegetarisch: ben je vegetariër of wil je een dagje geen vlees eten? Laat dan de kip achterwege, vervang door vegetarische kipstukjes, tofu of een andere vleesvervanger.
- Tagliatelle met walnoten: garneer het tagliatelle gerecht met een handje walnoten voor een lekkere crunch.
Tagliatelle Met Kip En Spinazie
Een makkelijk, snel en heerlijk romig pastagerecht.
Ingrediënten
- 300 gram tagliatelle
- 300 gram kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 400 gram spinazie
- 250 gram champignons
- 200 ml kookroom
- 100 gram geraspte oude kaas
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Kook de tagliatelle in een ruime pan water met een snufje zout volgens de aanwijzingen op te verpakking.
- Snijd (of knip) intussen de kipfilet in blokjes.
- Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de champignons in dunne plakjes.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kipfilet.
- Voeg na 5 minuten de ui, knoflook en de champignons toe.
- Breng op smaak met peper en zout en bak totdat de kipfilet en de groenten gaar zijn.
- Voeg vervolgens beetje bij beetje de verse spinazie toe, totdat deze geheel is geslonken.
- Voeg daarna de kookroom toe en roer goed door. Voeg eventueel nog peper en zout toe naar smaak.
- Roer de geraspte kaas door de saus totdat deze gesmolten is.
- Serveer de tagliatelle met de roomsaus.
Aanbevolen producten
In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 544
De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Lees ook mijn andere recepten, zoals wraps met tonijn, shakshuka met gehakt of een winterse spitskool stamppot.