Skip to Content

Snelle Pasta Tonijn Met Room

Delen of bewaren voor later?

Dit recept maakte ik vaak tijdens mijn studententijd, vooral als er mensen kwamen eten. Deze snelle pasta tonijn met room viel vrijwel altijd in de smaak en heel geschikt om in grote hoeveelheden te maken.

Ook handig, je zet deze gezonde pasta met tonijn uit blik binnen 20 minuten op tafel. Kortom: een pasta recept om te onthouden voor als je familie of vrienden op bezoek krijgt.

Pasta met tonijn en room

pasta-met-tonijn-en-room-gezond-weekmenu

Recept pasta met tonijn en courgette

Pasta. Tonijn. Pesto. Wat mij betreft een uitstekende combinatie, vooral als je er ook nog lekker wat kookroom aan toe voegt voor een heerlijke ‘creamy’ saus.

Verder zit er ook lekker veel groente in deze pasta pesto met room.

Je kunt er zelfs voor kiezen om de volkorenpasta te vervangen door courgette spaghetti (lees meer onder het kopje variatietips) en zo nog meer groente toe te voegen aan dit makkelijke pasta recept.

Pasta pesto tonijn: ingrediënten (4 personen)

  • 300 gram volkorenpasta
  • 2 blikjes tonijn in water of olie
  • 2 uien
  • 1 à 2 courgettes (beetje afhankelijk van de grootte van de courgette, zorg dat je in totaal op minimaal 800 gram groente uitkomt, inclusief de ui en paprika)
  • 2 paprika’s
  • 200 ml kookroom
  • 120 gram rode pesto
  • Peper en zout
  • (Olijf)olie

Pasta tonijn recept: bereidingswijze

Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Tip: zelf vind ik penne altijd erg lekker bij deze pesto roomsaus.

Snipper de ui en snijd de courgette en paprika in blokjes. Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok en bak hierin de ui, paprika en courgette gaar (ca. 10 minuten).

Voeg, als de groente gaar is, de tonijn uit blik toe en laat een minuutje meebakken. Voeg vervolgens ook de kookroom toe en schep de pesto door het groente-tonijnmengsel.

Roer goed door en laat nog een paar minuten pruttelen op laag vuur. Serveer de penne met tonijnsaus en garneer eventueel met wat verse basilicumblaadjes.

Pasta met tonijn roomsaus: variatietips

Pasta met tonijn en spinazie

Je kunt in plaats van courgette ook spinazie (vers of uit de diepvries) gebruiken in dit recept. De saus wordt dan wel een beetje groenig in plaats van rood maar het smaakt nog steeds heerlijk.

Pasta met tonijn en tomatensaus

In plaats van kookroom kun je ook tomatenpassata gebruiken, bijvoorbeeld als jij of iemand in je gezin lactose-intolerant is.

De smaak van de saus verandert hier wel door, beide zijn lekker maar persoonlijk vind ik de variant met kookroom (of pasta met tonijn en crème fraîche in plaats van kookroom) net iets lekkerder.

Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.

Koolhydraatarme spaghetti met tonijn

Wil je een dagje wat minder koolhydraten eten? Vervang dan de volkorenpasta door courgette spaghetti.

Gebruik een spiraalsnijder om je eigen courgette spaghetti te maken maar wees voorzichtig: de mesjes zijn echt vlijmscherp.

Berg dit fijne maar venijnige apparaatje op een veilige plek op, vooral met kleine kids in huis die met hun grijpgrage handjes overal aanzitten en het liefst overal mee willen helpen…

Pasta met tonijn en kappertjes

Vraag me niet waarom maar bij ons thuis zijn zowel de kids als ikzelf dol op kappertjes. Deze zet ik inmiddels standaard op tafel als we pasta eten, mijn zoontje eet het liefst het hele potje leeg.

Kappertjes zijn een uitstekende topping voor deze pasta met tonijn en pesto. Je kunt de kappertjes ook tegelijk met de pesto en de kookroom toevoegen aan de saus als iedereen in je huishouden kappertjes lekker vindt.

Mijn man vindt kappertjes verschrikkelijk (smaken verschillen nou eenmaal) dus daarom serveer ik ze los.

pasta tonijn

Pasta Met Tonijn En Room

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minutes
Totale bereidingstijd: 20 minutes

Makkelijk, lekker en snel recept

Ingrediënten

  • 300 gram volkorenpasta
  • 2 blikjes tonijn in water of olie
  • 2 uien
  • 1 à 2 courgettes
  • 2 paprika’s
  • 200 ml kookroom
  • 120 gram rode pesto
  • Peper en zout
  • (Olijf)olie

Bereidingswijze

  1. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de courgette en paprika in blokjes.
  3. Verhit een scheut olie in een hapjespan of wok en bak hierin de ui, paprika en courgette gaar (ca. 10 minuten).
  4. Voeg, als de groente gaar is, de tonijn uit blik toe en laat een minuutje meebakken.
  5. Voeg de kookroom toe en schep ook de pesto door het groente-tonijnmengsel. Roer goed door tot een geheel.
  6. Laat nog een minuutje of 2 pruttelen op laag vuur.
  7. Serveer de saus met de pasta.
  8. Optioneel: garneer met verse basilicum.

Aanbevolen producten

In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.

Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 545

De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Op zoek naar nog meer pastagerechten? Check dan deze recepten:

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe