Deze kleurrijke en frisse carpaccio van rode biet is een heerlijk voorgerecht voor de feestdagen. De combinatie van zoete bietjes, zoute feta en knapperige walnoten zorgt voor een perfect balans van smaken. Dit gerecht is bovendien vegetarisch en eenvoudig te bereiden!
Recept voor een Carpaccio van Rode Biet met Feta en Walnoten
Ingrediënten voor de Carpaccio van Rode Biet met Feta en Walnoten (voor 4 personen)
Een lekkere Carpaccio van Rode Biet met Feta maar toch op de lijn letten? Wij helpen je!
Ingrediënten voor een gezonde carpaccio 4 pers.
- 2 grote gekookte rode bieten
- 100 gram feta (verkruimeld)
- 50 gram walnoten (licht geroosterd)
- 50 gram rucola
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 1 theelepel honing
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: granaatappelpitjes voor extra kleur
Bereidingswijze voor een Gezonde Carpaccio met Rode bieten en Walnoten
1. Rode bieten snijden
- Snijd de gekookte rode bieten in dunne plakjes met een scherp mes of mandoline.
- Verdeel de plakjes dakpansgewijs over 4 borden.
2. Dressing maken
- Meng in een klein kommetje de balsamicoazijn, olijfolie en honing.
- Voeg een snufje peper en zout toe en roer goed door.
3. Carpaccio opmaken
- Verdeel de rucola over de borden met rode biet.
- Strooi de verkruimelde feta en geroosterde walnoten eroverheen.
- Besprenkel de carpaccio met de dressing.
4. Garneren
Voeg eventueel granaatappelpitjes toe voor een frisse en feestelijke uitstraling.
Serveertip voor de carpaccio van rode bieten en walnoten
- Serveer de carpaccio met een sneetje geroosterd zuurdesembrood of een krokant stokbroodje.
- Voor een vegan versie vervang je de feta door plantaardige feta-alternatieven.
Carpaccio van Rode Biet met Feta en Walnoten
Maak een feestelijke carpaccio van rode biet met feta, walnoten en een balsamico dressing. Perfect als vegetarisch voorgerecht voor kerst of andere speciale gelegenheden!
Ingrediënten
- 2 grote gekookte rode bieten
- 100 gram feta (verkruimeld)
- 50 gram walnoten (licht geroosterd)
- 50 gram rucola
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 1 theelepel honing
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: granaatappelpitjes voor extra kleur
Bereidingswijze
- Rode bieten snijden
•Snijd de gekookte rode bieten in dunne plakjes met een scherp mes of mandoline.
•Verdeel de plakjes dakpansgewijs over 4 borden. - Dressing maken
•Meng in een klein kommetje de balsamicoazijn, olijfolie en honing.
•Voeg een snufje peper en zout toe en roer goed door. - Carpaccio opmaken
•Verdeel de rucola over de borden met rode biet.
•Strooi de verkruimelde feta en geroosterde walnoten eroverheen.
•Besprenkel de carpaccio met de dressing. - Garneren
•Voeg eventueel granaatappelpitjes toe voor een frisse en feestelijke uitstraling.
Notities
Serveertip
•Serveer de carpaccio met een sneetje geroosterd zuurdesembrood of een krokant stokbroodje.
•Voor een vegan versie vervang je de feta door plantaardige feta-alternatieven.
Aanbevolen producten
In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 200Total Fat: 14gSaturated Fat: 3gCarbohydrates: 12gFiber: 3gProtein: 6g