Skip to Content

Dubai Reep Recept

Delen of bewaren voor later?

Ben je op zoek naar een voedzame, zelfgemaakte snack die barst van de rijke smaken van het Midden-Oosten? Deze Dubai Reep combineert de natuurlijke zoetheid van dadels met de hartige crunch van noten en een vleugje aromatische kardemom.

Het is de perfecte balans tussen gezond en heerlijk, ideaal als tussendoortje, energiebooster na het sporten, of om mee te nemen voor onderweg.

Met eenvoudige, natuurlijke ingrediënten maak je in een handomdraai een luxe snack die zowel lichaam als geest voedt.

dubai reep

Ingrediënten (voor ongeveer 12 repen)

Ingrediënten

  • 200 g dadels (ontpit en fijngehakt)
  • 100 g amandelen (ongezouten, grof gehakt)
  • 50 g pistachenoten (ongezouten, grof gehakt)
  • 50 g walnoten (grof gehakt)
  • 100 g havermout (fijn)
  • 2 el honing
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1/4 tl zeezout

Bereidingswijze Dubai Reep

  1. Voorbereiding:
    • Bekleed een vierkante bakvorm (20×20 cm) met bakpapier.
    • Vet het bakpapier licht in met kokosolie.
  2. De mix maken:
    • Doe de dadels in een keukenmachine en mix tot een dikke pasta.
    • Verwarm de honing en kokosolie in een pan op laag vuur tot het gesmolten is.
    • Voeg de dadelpasta toe aan het honingmengsel en roer goed door.
  3. Droge ingrediënten mengen:
    • Meng in een grote kom de amandelen, pistachenoten, walnoten, havermout, kardemom, en zout.
    • Voeg het natte mengsel toe en meng met een spatel tot alles goed gemengd is.
  4. Vorm de repen:
    • Druk het mengsel stevig in de bakvorm, zorg dat het gelijkmatig verdeeld is.
    • Laat het minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  5. Snijden en serveren:
    • Haal het uit de bakvorm en snijd in 12 repen.
    • Bewaar de repen in een luchtdichte doos in de koelkast (tot 1 week).
dubai reep

Dubai Reep Recept

Porties: 4
Voorbereidingstijd: 5 minutes
Bereidingstijd: 15 minutes
Extra tijd: 2 hours
Totale bereidingstijd: 2 hours 20 minutes

Makkelijk en dubai reep recept.

Ingrediënten

  • 200 g dadels (ontpit en fijngehakt)
  • 100 g amandelen (ongezouten, grof gehakt)
  • 50 g pistachenoten (ongezouten, grof gehakt)
  • 50 g walnoten (grof gehakt)
  • 100 g havermout (fijn)
  • 2 el honing
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1/4 tl zeezout

Bereidingswijze

  1. Bekleed een vierkante bakvorm (20x20 cm) met bakpapier.
  2. Vet het bakpapier licht in met kokosolie.
  3. Doe de dadels in een keukenmachine en mix tot een dikke pasta.
  4. Verwarm de honing en kokosolie in een pan op laag vuur tot het gesmolten is.
  5. Voeg de dadelpasta toe aan het honingmengsel en roer goed door.
  6. Meng in een grote kom de amandelen, pistachenoten, walnoten, havermout, kardemom, en zout.
  7. Voeg het natte mengsel toe en meng met een spatel tot alles goed gemengd is.
  8. Druk het mengsel stevig in de bakvorm, zorg dat het gelijkmatig verdeeld is.
  9. Laat het minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  10. Haal het uit de bakvorm en snijd in 12 repen.
  11. Bewaar de repen in een luchtdichte doos in de koelkast (tot 1 week).

Notities

  • Je kunt de noten mix aanpassen naar eigen smaak. Gebruik bijvoorbeeld cashewnoten of hazelnoten als je die lekker vindt.
  • Voor een veganistische optie kun je de honing vervangen door agavesiroop of dadelstroop.
  • Als je een zachtere textuur wilt, kun je de noten iets fijner hakken of kort mixen in de keukenmachine.
  • Voedingswaarde:
    Porties: 4
    Hoeveelheid per portie: Calorieën: 180Total Fat: 8gCarbohydrates: 23gSugar: 16gProtein: 4g

    De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

    Delen of bewaren voor later?

    Skip to Recipe