Er is niets zo lekker als een bord dampende stamppot op een koude dag. Deze ouderwetse andijvie stamppot combineert het beste van de Hollandse keuken: kruimige aardappels, knapperige andijvie en romige kruidenroomkaas.
De toevoeging van hamblokjes en een vleugje peper geeft het gerecht een heerlijke hartige twist. Perfect comfort food dat eenvoudig te maken is en altijd een glimlach op tafel tovert.
Ideaal voor een doordeweekse maaltijd of als een nostalgische traktatie!
Ingrediënten
- 250 gram hamblokjes
- 1 kg iets kruimige aardappels
- 2 uien
- 600 gram andijvie
- 100 gram kruiden roomkaas
- Peper (en zout)
Bereidingswijze
- Schil de aardappels, snijd in blokjes en kook in een grote pan in 20 minuten gaar.
- Snipper de ui en bak samen met de hamblokjes in een koekenpan zo’n 8-10 minuten.
- Giet de aardappels af en stamp fijn.
- Roer de kruiden roomkaas door de aardappelpuree en breng op smaak met een snufje peper (en eventueel zout, maar de hamblokjes en kruidenkaas zorgen doorgaans voor voldoende smaak).
- Voeg de gebakken hamblokjes en ui toe aan de puree.
- Schep als laatste de andijvie door de stamppot.
Tip:
garneer met in dunne ringetjes gesneden bosui.
Andijviestamppot
Porties:
4
Bereidingstijd:
30 minutes
Totale bereidingstijd:
30 minutes
Ingrediënten
- 250 gram hamblokjes
- 1 kg iets kruimige aardappels
- 2 uien
- 600 gram andijvie
- 100 gram kruiden roomkaas
- Peper (en zout)
Bereidingswijze
- Schil de aardappels, snijd in blokjes en kook in een grote pan in 20 minuten gaar.
- Snipper de ui en bak samen met de hamblokjes in een koekenpan zo’n 8-10 minuten.
- Giet de aardappels af en stamp fijn.
- Roer de kruiden roomkaas door de aardappelpuree en breng op smaak met een snufje peper (en eventueel zout, maar de hamblokjes en kruidenkaas zorgen doorgaans voor voldoende smaak).
- Voeg de gebakken hamblokjes en ui toe aan de puree.
- Schep als laatste de andijvie door de stamppot.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 413