Skip to Content

Koolhydraatarme Risotto Met Bloemkoolrijst en Champignons

Delen of bewaren voor later?

Zoek je een recept voor een koolhydraatarme risotto? Deze snelle risotto met bloemkoolrijst is superlekker en gezond!

Je zet deze smaakvolle risotto met champignons en sjalotjes binnen 20 minuten op tafel. Lekker snel dus en met maar liefst 450 gram groente en slechts 377 kcal per persoon kun je dit gerust een powermaaltijd noemen!

Koolhydraatarme risotto met champignons

koolhydraatarme-risotto-gezondweekmenu.nl
Pin voor later ⤴️

Bloemkoolrijst risotto recept

Deze snelle risotto van bloemkoolrijst valt absoluut in de categorie makkelijke koolhydraatarme recepten.

Waar je met gewone risottorijst een tijdje bezig bent om het goed gaar (maar niet zompig) te krijgen, is dat bij deze gezonde risotto een stuk makkelijker.

Bloemkoolrijst is veel sneller klaar en een ideale manier om (ongemerkt) een flinke hoeveelheid groente toe te voegen aan je avondeten.

12-weekmenu-gezond-weekmenu

Romige risotto met champignons: ingrediënten (4 personen)

  • 900 gram bloemkoolrijst
  • 600 gram kastanjechampignons
  • 6 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon
  • 75 gram Parmigiano Reggiano
  • 100 gram mascarpone
  • 1 el funghi trifolati (Euroma Jonnie Boer)
  • Peper en zout
  • (Olijf)olie
recept-bloemkoolrijst-salade-gezond-weekmenu

Hoe maak je risotto met bloemkoolrijst: bereidingswijze

Snipper de sjalotjes en pers de knoflook. Snijd de champignons in dunne plakjes.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak hierin de sjalotjes, knoflook en de champignons in 6-8 minuten gaar.

Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en verkruimel het paddenstoelenbouillonblokje erboven. Voeg een snufje peper toe en roer goed door.

Laat ongeveer 5 minuten bakken op middelhoog vuur. Zet het vuur daarna laag en voeg de mascarpone en de helft van de Parmigiano Reggiano toe.

Voeg ook de funghi trifolati toe, schep goed door elkaar en laat nog een paar minuutjes sudderen.

Serveer met de overige Parmigiano en eventueel wat verse peterselie.

Recept risotto bloemkoolrijst: variatietips

Gezonde risotto met kip

Dit lekkere koolhydraatarme recept is in principe vegetarisch, maar voor de diehard vleesliefhebbers kun je wat kipfilet toevoegen.

Snijd in dunne reepjes en bak in een koekenpan gaar en goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg tegelijkertijd met de Parmezaanse kaas toe en klaar is je bloemkool risotto met kip en champignons.

Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.

Risotto met spinazie

Vervang de helft van de champignons door spinazie voor nog meer kleur op je bord.

Risotto met groenten

Ook lekker in deze simpele risotto is courgette of knolselderij. De knolselderij moet je wel even apart bakken (zo’n 10-12 minuten) voor je deze toevoegt aan de risotto.

koolhydraatarme-risotto-gezond-weekmenu

Koolhydraatarme risotto met champignons

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minutes
Totale bereidingstijd: 20 minutes

Boordevol groente en bomvol smaak.

Ingrediënten

  • 900 gram bloemkoolrijst
  • 600 gram kastanjechampignons
  • 6 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon
  • 75 gram Parmigiano Reggiano
  • 100 gram mascarpone
  • 1 el funghi trifolati (Euroma Jonnie Boer)
  • Peper en zout
  • (Olijf)olie

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalotjes en pers de knoflook.
  2. Snijd de champignons in dunne plakjes.
  3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan.
  4. Bak hierin de sjalotjes, knoflook en de champignons in 6-8 minuten gaar.
  5. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en verkruimel het paddenstoelenbouillonblokje erboven.
  6. Voeg een snufje peper toe en roer goed door.
  7. Laat ongeveer 5 minuten bakken op middelhoog vuur.
  8. Zet het vuur daarna laag en voeg de mascarpone en de helft van de Parmigiano Reggiano toe.
  9. Voeg ook de funghi trifolati toe, schep goed door elkaar en laat nog een paar minuutjes sudderen.
  10. Serveer met de overige Parmigiano en eventueel wat verse peterselie.

Aanbevolen producten

In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.

Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 377

De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Zoek je meer inspiratie voor lekkere koolhydraatarme gerechten? Check dan ook deze recepten:

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe