Met de verrassende Mexicaanse Tortillataart, mager rundergehakt en een overvloed aan Mexicaanse groenten, breng je een voedzame en feestelijke maaltijd op tafel.
Dit recept is ideaal voor een doordeweekse avond of een gezellig etentje met vrienden. De combinatie van romige tomatenpassata, zoete mais en een vleugje kaas maakt deze tortillataart onweerstaanbaar.
Zet je oven maar aan en laat je keuken vullen met heerlijke geuren!
Ingrediënten Mexicaanse Tortillataart
- 1 pak No Fairytales bieten tortilla (5 stuks)
- 300 gram mager rundergehakt
- 800 gram Mexicaanse groente mix
- 1 blik mais
- 300 ml tomatenpassata
- 200 gram geraspte kaas 30+
Mexicaanse kruidenmix (deze maak je ook voor deze chili dus misschien heb je em al in je kast staan)
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel cayennepeper
Optionally: FAQ about ingredients/dish
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. .
- Bak het gehakt rul in een hapjespan.
- Voeg de Mexicaanse kruidenmix en de roerbakgroenten toe en bak zo’n 5 minuten.
- Laat de mais uitlekken en voeg toe aan de hapjespan. Voeg ook de tomatenpassata toe en roer goed door.
- Laat de saus nog een minuut of 2 opwarmen.
- Leg een tortilla op de bodem van de springvorm.
- Schep hier een grote lepel met saus op, bestrooi met wat geraspte kaas en leg een tortilla hier bovenop. Herhaal dit totdat alle tortilla’s, kaas en saus op zijn.
- Eindig met een tortilla en zorg dat je voldoende geraspte kaas overhoud om bovenop deze tortilla te strooien, dat zorgt voor een heerlijk knapperige en ‘kazige’ bovenkant van de tortillataart.
- Bak de tortillataart zo’n 10-15 minuten in de oven.
- Snijd in 4 stukken en serveer.
Tortillataart
Porties:
4
Bereidingstijd:
30 minutes
Totale bereidingstijd:
30 minutes
Ingrediënten
- 1 pak No Fairytales bieten tortilla (5 stuks)
- 300 gram mager rundergehakt
- 800 gram Mexicaanse groente mix
- 1 blik mais
- 300 ml tomatenpassata
- 200 gram geraspte kaas 30+
Mexicaanse kruidenmix (deze maak je ook voor deze chili dus misschien heb je em al in je kast staan)
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel cayennepeper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. .
- Bak het gehakt rul in een hapjespan.
- Voeg de Mexicaanse kruidenmix en de roerbakgroenten toe en bak zo’n 5 minuten.
- Laat de mais uitlekken en voeg toe aan de hapjespan. Voeg ook de tomatenpassata toe en roer goed door.
- Laat de saus nog een minuut of 2 opwarmen.
- Leg een tortilla op de bodem van de springvorm.
- Schep hier een grote lepel met saus op, bestrooi met wat geraspte kaas en leg een tortilla hier bovenop. Herhaal dit totdat alle tortilla’s, kaas en saus op zijn.
- Eindig met een tortilla en zorg dat je voldoende geraspte kaas overhoud om bovenop deze tortilla te strooien, dat zorgt voor een heerlijk knapperige en ‘kazige’ bovenkant van de tortillataart.
- Bak de tortillataart zo’n 10-15 minuten in de oven.
- Snijd in 4 stukken en serveer.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 598