Als je op zoek bent naar een eenvoudig maar smaakvol gerecht dat de essentie van de Spaanse keuken vangt, dan is deze Spaanse tortilla uit de oven een perfecte keuze.
Met de rijke, pittige smaak van chorizo, zachte aardappelschijfjes en kleurrijke groenten zoals rode uien en paprika’s, is dit gerecht niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook voor je ogen.
De toevoeging van romige spinazie geeft het een verrassend twist en maakt het heerlijk smeuïg.
Ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd of een gezellige tapasavond met vrienden!
Ingrediënten Spaanse Tortilla
- 150 gram chorizo
- 500 gram aardappelschijfjes
- 2 rode uien
- 2 paprika’s
- 250 gram spinazie a la crème
Ingrediënten (vervolg)
- 8 eieren
- 1 eetlepel paprikapoeder
- Peper en zout
- (Olijf)olie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed 2 bakplaten. Verdeel de aardappelschijfjes hierover en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een snufje zout en bak ca. 20 minuten in de oven.
- Snijd de chorizo in plakjes en vervolgens in kwarten. Bak zo’n 5 minuten in een koekenpan zonder olie.
- Snipper intussen de ui en snijd de paprika in blokjes.
- Haal de gebakken chorizo uit de pan en bak hierin de ui en paprika. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en bak het geheel gaar.
- Klop de eieren los in een kom en kruid met paprikapoeder, peper en zout.
- Haal de aardappelschijfjes uit de oven.
- Verhit een scheutje olie in 2 grote koekenpannen en verdeel hier de aardappelschijfjes, chorizo en de gebakken groenten over. Schenk de geklutste eieren over het geheel en bak de Spaanse tortilla’s op laag vuur met een deksel op de pan.
- Is het ei gestold en kun je de tortilla heen en weer schudden in de pan? Draai de pan dan om met het deksel (of een groot bord) er op zodat de tortilla op het deksel ligt. Schuif de tortilla terug in de pan en bak de andere kant nog zo’n 5 minuten.
- Snijd in stukken en serveer.
Spaanse Tortilla Met Chorizo
Porties:
4
Bereidingstijd:
30 minutes
Totale bereidingstijd:
30 minutes
Ingrediënten
- 150 gram chorizo
- 500 gram aardappelschijfjes
- 2 rode uien
- 2 paprika’s
- 250 gram spinazie a la crème
Ingrediënten (vervolg)
- 8 eieren
- 1 eetlepel paprikapoeder
- Peper en zout
- (Olijf)olie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed 2 bakplaten. Verdeel de aardappelschijfjes hierover en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een snufje zout en bak ca. 20 minuten in de oven.
- Snijd de chorizo in plakjes en vervolgens in kwarten. Bak zo’n 5 minuten in een koekenpan zonder olie.
- Snipper intussen de ui en snijd de paprika in blokjes.
- Haal de gebakken chorizo uit de pan en bak hierin de ui en paprika. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en bak het geheel gaar.
- Klop de eieren los in een kom en kruid met paprikapoeder, peper en zout.
- Haal de aardappelschijfjes uit de oven.
- Verhit een scheutje olie in 2 grote koekenpannen en verdeel hier de aardappelschijfjes, chorizo en de gebakken groenten over. Schenk de geklutste eieren over het geheel en bak de Spaanse tortilla’s op laag vuur met een deksel op de pan.
- Is het ei gestold en kun je de tortilla heen en weer schudden in de pan? Draai de pan dan om met het deksel (of een groot bord) er op zodat de tortilla op het deksel ligt. Schuif de tortilla terug in de pan en bak de andere kant nog zo’n 5 minuten.
- Snijd in stukken en serveer.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed 2 bakplaten. Verdeel de aardappelschijfjes hierover en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een snufje zout en bak ca. 20 minuten in de oven.
- Snijd de chorizo in plakjes en vervolgens in kwarten. Bak zo’n 5 minuten in een koekenpan zonder olie.
- Snipper intussen de ui en snijd de paprika in blokjes.
- Haal de gebakken chorizo uit de pan en bak hierin de ui en paprika. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en bak het geheel gaar.
- Klop de eieren los in een kom en kruid met paprikapoeder, peper en zout.
- Haal de aardappelschijfjes uit de oven.
- Verhit een scheutje olie in 2 grote koekenpannen en verdeel hier de aardappelschijfjes, chorizo en de gebakken groenten over. Schenk de geklutste eieren over het geheel en bak de Spaanse tortilla’s op laag vuur met een deksel op de pan.
- Is het ei gestold en kun je de tortilla heen en weer schudden in de pan? Draai de pan dan om met het deksel (of een groot bord) er op zodat de tortilla op het deksel ligt. Schuif de tortilla terug in de pan en bak de andere kant nog zo’n 5 minuten.
- Snijd in stukken en serveer.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 495