Op zoek naar een snel recept voor pasta met garnalen in roomsaus? Je zet deze simpele pasta met knoflook, champignons en pesto binnen 20 minuten op tafel.
Een heerlijk spaghetti roomsaus waarmee je lekker kunt variëren. Houden je kinderen niet van garnalen? Vervang deze dan door hamblokjes of kipfilet.
Ook met de groente kun je alle kanten op, spinazie smaakt bijvoorbeeld ook heerlijk in dit makkelijke pasta recept (verderop in dit recept vind je meer variatietips).
Pasta met garnalen in roomsaus
Pasta champignon roomsaus
Mijn kinderen zijn dol op pasta. Of eigenlijk: de ene wil vooral veel pasta en de andere eet het liefst alleen maar saus.
Zelf eet ik ook graag pasta omdat er eindeloos veel manieren zijn om een lekker pasta gerecht te maken. Van simpel en snel tot complexe sauzen en zelfgemaakte pasta, er zijn zoveel opties!
In het weekend koken we graag wat uitgebreider en staat er vaak een (pasta)saus uren te pruttelen op het vuur of in de multicooker.
Maar op een drukke doordeweekse dag heb ik daar echt geen tijd voor. Maar deze simpele spaghetti met garnalen bewijst maar weer eens dat lekker koken geen uren hoeft te kosten.
Heerlijk romig, bomvol smaak en dat in 20 minuten. Eet smakelijk (of eigenlijk buon appetito)!
Pasta met garnalen en pesto: ingrediënten (4 personen)
- 200 gram garnalen
- 300 gram (volkoren)pasta
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 400 gram (kastanje)champignons
- 4 eetlepels groene pesto
- 250 ml slagroom
- 60 gram Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- (Olijf)olie
- Optioneel: rucola, verse basilicum of peterselie
Pasta met garnalen en knoflook: bereidingswijze
Bereid de (volkoren)pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de rode uien en pers de knoflook.
Tip: mocht je er nog geen 1 hebben, koop een knoflookpers! Scheelt je zoveel tijd gepriegel met een mesje om de knoflook fijn te snijden. Echt een onmisbaar keukenhulpje.
Snijd de courgette in blokjes en de champignons in plakjes. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de ui en een paar minuutjes.
Voeg vervolgens de courgette en champignons toe en bak gaar (ca. 5-8 minuten). Schep de pesto door de groenten en voeg ook de slagroom toe.
Roer goed door en laat nog even pruttelen.
Verhit in een tweede koekenpan ook een scheut olie en fruit de knoflook (op vrij laag vuur, anders verbrand de knoflook).
Voeg vervolgens de garnalen toe en bak op middelhoog vuur gaar in ongeveer 3 minuten. Voeg de garnalen toe aan de roomsaus en serveer met de pasta.
Garneer met Parmezaanse kaas en eventueel wat rucola, peterselie of basilicum.
Romige pasta met garnalen: variatietips
Pasta met kip en roomsaus
Zijn je kinderen of iemand anders in je huishouden geen fan van garnalen? Geen probleem! Je kunt deze makkelijk vervangen door kipfilet of hamblokjes.
Pasta met zalm en roomsaus is ook heerlijk, maar je kunt ook het vlees volledig achterwege laten voor een heerlijk vegetarische variant op deze pasta met champignon roomsaus.
Pasta met garnalen en spinazie
Champignons zijn niet ieders favoriete groente, als kind vond ik ze zelf vreselijk. Die glibberige structuur, brrr.
Hoewel ik nu dol ben op alle soorten champignons heb ik er dus alle begrip voor als je liever een andere groente gebruikt.
Spinazie en broccoli zijn goeie opties maar eigenlijk smaken vrijwel alle groentes lekker in deze pasta met roomsaus.
Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.
Tagliatelle roomsaus
Ik heb deze keer gekozen voor spaghetti, maar je kunt natuurlijk ook prima een andere soort pasta gebruiken.
Tagliatelle, penne, rigatoni, noem maar op! Ik gebruik bij voorkeur volkorenpasta of een peulvruchten variant (bijv. deze kikkererwten fusilli).
Pasta Met Garnalen In Roomsaus
Heerlijk romige pastasaus in 20 minuten op tafel
Ingrediënten
- 200 gram garnalen
- 300 gram (volkoren)pasta
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 400 gram (kastanje)champignons
- 4 eetlepels groene pesto
- 250 ml slagroom
- 60 gram Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- (Olijf)olie
- Optioneel: rucola, verse basilicum of peterselie
Bereidingswijze
- Bereid de (volkoren)pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de rode uien en pers de knoflook.
- Snijd de courgette in blokjes en de champignons in plakjes.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de ui en een paar minuutjes.
- Voeg vervolgens de courgette en champignons toe en bak gaar (ca. 5-8 minuten).
- Schep de pesto door de groenten en voeg ook de slagroom toe.
- Roer goed door en laat nog even pruttelen.
- Verhit in een tweede koekenpan ook een scheut olie en fruit de knoflook (op vrij laag vuur, anders verbrand de knoflook).
- Voeg vervolgens de garnalen toe en bak op middelhoog vuur gaar in ongeveer 3 minuten.
- Voeg de garnalen toe aan de roomsaus en serveer met de pasta.
- Garneer met Parmezaanse kaas en eventueel wat rucola, peterselie of basilicum.
Aanbevolen producten
In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 705
De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Zoek je meer snelle recepten? Deze vind je misschien ook interessant: