Skip to Content

Gezonde Lasagne Zonder Pakjes En Zakjes

Delen of bewaren voor later?

Zoek je een recept voor gezonde lasagne zonder pakjes en zakjes? Dit gezonde lasagne recept is makkelijk om te maken en superlekker.

Deze lasagne met gehakt heeft een heerlijk knapperig laagje gesmolten kaas in plaats van ’traditionele’ lasagnebladen gebruik je aubergine,

Dat maakt dit een low carb lasagne met extra veel groente. Dat maakt dit een heerlijk en gezond gerecht voor op je weekmenu.

Gezonde lasagne zonder pakjes

gezonde-lasagne-zonder-pakje-gezond-weekmenu
Pin voor later ⤴️

Recept lasagne met gehakt

Zelf lasagne maken is helemaal niet moeilijk, je hebt er echt geen pakjes of zakjes voor nodig.

En dit snelle lasagne recept is ook nog eens veel sneller klaar dan een ‘ouderwetse’ Italiaanse lasagne omdat je aubergine als lasagnebladen.

Laten we aan de slag gaan met deze onweerstaanbare lasagne zonder pasta.

Ingrediënten lasagne (4 personen)

  • 300 gram mager rundergehakt
  • 3 aubergines
  • 400 gram Italiaanse groenten
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 125 gram geraspte kaas 30+
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Zelf gezonde lasagne maken: bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergines in dunne plakjes met een scherp mes.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan (of grillpan) en bak de aubergine plakjes lichtbruin aan beide kanten. Dep droog met keukenpapier en leg opzij.

Bak tegelijkertijd in een hapjespan of braadpan het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout.

Pers de knoflook en voeg deze en de Italiaanse groenten toe aan de pan met het gehakt. Bak zo’n 5-8 minuten.

Voeg daarna ook de tomatenblokjes en de passata toe en breng op smaak met de Italiaanse kruiden. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur (of langer, als je de tijd hebt).

Pak een ruime ovenschaal en schep een dun laagje saus op de bodem. Leg hierop de gebakken aubergine (zoals je normaal gesproken zou doen met lasagnebladen).

Schep daar weer een laagje tomatensaus op, etc. Herhaal dit tot de saus en aubergine op is. Verdeel de geraspte kaas over de lasagne en bak 10 minuten in de oven (totdat de kaas gesmolten is).

Pin voor later ⤴️

Hoe maak je lasagne: variatietips

Courgette lasagne

In plaats van aubergine kun je ook prima courgettes gebruiken als ‘lasagnebladen’. De bereiding hiervan is hetzelfde. Het grootste verschil is zit erin dat courgette wat neutraler van smaak is dan aubergine.

Spinazie lasagne

In plaats van Italiaanse groenten kun je ook spinazie gebruiken, zowel vers als uit de vriezer.

Je kunt zelfs kiezen voor spinazie a la crème, voor een extra romige saus. De lasagne wordt hierdoor natuurlijk wel wat minder gezond;-).

Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.

Vegetarische lasagne

Ben je vegetariër of wil je een dagje geen vlees eten? Geen probleem! Je hebt verschillende opties:

Traditionele lasagne

Geen fan van aubergine of courgette als lasagnebladen? No problem, deze makkelijke lasagne smaakt ook heerlijk met ‘gewone’ lasagnebladen.

Kies dan bij voorkeur voor volkoren lasagnebladen, daarin zitten de meeste vezels.

Lasagne bewaren: hoe doe je dat?

Lasagne is een fantastisch gerecht om in grote porties te maken. Zelf maak ik vrijwel altijd een dubbele batch lasagne zodat ik de extra portie kan gebruiken op een dag waarop ik geen tijd heb om te koken.

Lasagne bewaren in de koelkast

In de koelkast is lasagne maximaal 2 dagen houdbaar. Bewaar in een goed afgesloten bak (deze zijn erg fijn) en warm op in de oven of in de magnetron.

Persoonlijk vind ik opwarmen in de oven het lekkerst, in de magnetron wordt de lasagne snel wat taai. Hier vind je een aantal tips hoe je lasagne het beste kunt opwarmen.

Lasagne invriezen

In de diepvries kun je lasagne zo’n 3 maanden bewaren. Laat de lasagne eerst afkoelen voor je deze invriest.

Zelf vries ik de lasagne meestal per portie in. Vergeet niet om op het bakje te schrijven wat erin zit en wanneer je de lasagne in de vriezer hebt gedaan.

lasagne-zonder-pakjes-en-zakjes-gezond-weekmenu

Gezonde Lasagne Zonder Pakjes En Zakjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minutes
Totale bereidingstijd: 30 minutes

Een heerlijke Italiaanse lasagne met gehakt en aubergine.

Ingrediënten

  • 300 gram mager rundergehakt
  • 3 aubergines
  • 400 gram Italiaanse groenten
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 125 gram geraspte kaas 30+
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de aubergines in dunne plakjes.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan (of grillpan) en bak de aubergine plakjes lichtbruin aan beide kanten. Dep droog met keukenpapier en leg opzij.
  4. Bak tegelijkertijd in een hapjespan of braadpan het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Pers de knoflook en voeg deze en de Italiaanse groenten toe aan de pan met het gehakt. Bak zo’n 5-8 minuten.
  6. Voeg daarna ook de tomatenblokjes en de passata toe en breng op smaak met de Italiaanse kruiden.
  7. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur (of langer, als je de tijd hebt).
  8. Pak een ruime ovenschaal en schep een dun laagje saus op de bodem. Leg hierop de gebakken aubergine (zoals je normaal gesproken zou doen met lasagnebladen).
  9. Schep daar weer een laagje tomatensaus op, etc. Herhaal dit tot de saus en aubergine op is.
  10. Verdeel de geraspte kaas over de lasagne en bak 10 minuten in de oven (totdat de kaas gesmolten is).
  11. Eet smakelijk!

Aanbevolen producten

In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.

Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 408

De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Zoek je meer gezonde receptenDeze vind je misschien ook interessant:

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe