Skip to Content

Vistaco’s Met Avocado En Salade (In 20 Minuten Klaar!)

Delen of bewaren voor later?

Ken jij de vis taco al? Oorspronkelijk komen fish tacos of eigenlijk ‘tacos de pescado‘ uit Baja California in Mexico, waar dit gerecht al honderden jaren wordt gegeten.

Het wordt doorgaans gegeten als Street food, maar ook thuis zet je dit gerecht in een mum van tijd op tafel met dit simpele maar heerlijke vistaco’s recept.

Recept vistaco’s met avocado

vis-taco-met-avocado-gezond-weekmenu

Gezonde vistaco met avocado

Krokante vis taco: ingrediënten (4 personen)

  • 8 tacoschelpen
  • 16 vissticks
  • 125 ml zure room

Snelle salade

  • 1 blik mais (300 gram)
  • 200 gram ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 paprika
  • 1 avocado

Simpele salade dressing

  • 50 ml zure room
  • 1 eetlepel halvanaise
  • 1 limoen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout

Hoe maak je vistaco’s: bereidingswijze

Bak de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vissticks.

vistaco-met-vissticks-gezond-weekmenu

Laat de mais uitlekken. Snijd intussen de ijsbergsla en paprika in dunne reepjes en de tomaat en komkommer in blokjes.

Pak een grote slakom en doe de gesneden groente en de mais hierin. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit.

Snijd deze vervolgens in blokjes en schep de blokjes uit de schil met een lepel. Voeg toe aan de slakom.

Rasp de schil van de limoen en pers uit. Maak een dressing van zure room, mayonaise, limoenrasp en sap en een theelepel paprikapoeder. Voeg eventueel ook een snufje peper en zout toe aan de dressing.

Meng de dressing door de salade. Serveer de taco’s met de vissticks en de salade.

Vis tacos recept: variatietips

Geen fan van vissticks? Probeer dan eens vis taco met kibbeling of vis taco met zalm.

recept-vistaco-met-vissticks-gezond-weekmenu

Vistaco met avocado en salade

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minutes
Totale bereidingstijd: 20 minutes

Heerlijk streetfood gerecht, maar dan lekker thuis.

Ingrediënten

  • 8 tacoschelpen
  • 16 vissticks
  • 125 ml zure room

Snelle salade

  • 1 blik mais (300 gram)
  • 200 gram ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 paprika
  • 1 avocado

Simpele saladedressing

  • 50 ml zure room
  • 1 eetlepel halvanaise
  • 1 limoen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bak de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vissticks.
  3. Laat de mais uitlekken. 
  4. Snijd intussen de ijsbergsla en paprika in dunne reepjes en de tomaat en komkommer in blokjes.
  5. Pak een grote slakom en doe de gesneden groente en de mais hierin.
  6. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Snijd deze vervolgens in blokjes en schep de blokjes uit de schil met een lepel. Voeg toe aan de slakom.
  7. Rasp de schil van de limoen en pers uit.
  8. Maak een dressing van zure room, mayonaise, limoenrasp en sap en een theelepel paprikapoeder.
  9. Voeg eventueel ook een snufje peper en zout toe aan de dressing.
  10. Meng de dressing door de salade.
  11. Serveer de taco’s met de vissticks en de salade.

Aanbevolen producten

In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.

Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 561

De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Zoek je meer gezonde receptenDeze vind je misschien ook interessant:

Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe