Skip to Content

Pompoen Stamppot Met Feta En Chipolataworstjes

Delen of bewaren voor later?

Deze pompoen stamppot met feta en chipolataworstjes is perfect om mee op te warmen op een gure herfstdag.

Dit pompoen gerecht is lekker smeuïg, gezond en staat ook nog eens binnen een halfuurtje op tafel. Erg fijn na een dag hard werken of door de plassen stampen.

Recept pompoen stamppot met feta

pompoen-stamppot-met-feta-gezond-weekmenu

Recept pompoen stamppot

Pompoen is heel gezond: er zitten veel vezels en weinig calorieën. Ook zit er veel vitamine A, C en betacaroteen in pompoen, allemaal gezonde stofjes voor je lichaam.

Genoeg reden om eens wat vaker pompoen op het menu te zetten!

Pompoenstamppot maken: ingrediënten (4 personen)

  • 800 gram pompoenblokjes
  • 1 kg iets kruimige aardappels
  • 5 biologische runderchipolata worstjes
  • 2 rode uien
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 100 gram feta
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Tip: pompoen snijden is wel even een klusje. Daarom gebruiken we in dit pompoen recept kant-en-klare pompoenblokjes uit het versvak of uit de diepvries.

Recept stamppot met pompoen: bereidingswijze

Pompoen

In dit recept gaan we de pompoen roosteren in de oven. Verwarm daarom de oven alvast voor op 200°C.

Leg vervolgens een vel bakpapier op de bakplaat en verspreid hierover de pompoenblokjes.

Besprenkel de pompoenblokjes met olijfolie, het kerriepoeder, de komijn en wat peper en zout. Bak in ongeveer 20 minuten gaar in het midden van de oven.

Aardappels

Schil de aardappels, snijd in blokjes en kook in een grote pan in 20 minuten gaar.

aardappels-schillen-gezond-weekmenu

Rode ui en worstjes

Snipper intussen de rode ui en verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.

Bak de ui een paar minuutjes en voeg vervolgens de chipolata worstjes toe. Bak daarna in ongeveer 5 minuten gaar.

Snijd de chipolataworstjes in kleine stukjes.

Zijn je kids nog jong? Snijd de worstjes dan eerst in de lengte doormidden en daarna in kleine stukjes.

Pompoen aardappel stamppot: de final touch

Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan met aardappelblokjes en stamp fijn met een pureestamper.

Roer de kokosmelk door de puree en voeg ook de stukjes worst toe.

Verkruimel de feta en verdeel over de pompoenstamppot.

Optioneel: garneer met wat geroosterde pompoenpitjes.

Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.

Pompoen stamppot maken

  • Vegetarische stamppot pompoen: ben je vegetariër? Vervang de chipolataworstjes dan door vegetarische worstjes of laat simpelweg de worstjes achterwege.
  • Boerenkool pompoen stamppot: voeg een paar handjes boerenkool toe voor een speciale stamppot met extra veel groente. Je kunt de boerenkool tegelijk met de chipolata en ui toevoegen, koken is niet nodig.
  • Pompoen prei stamppot: vervang de rode ui voor prei en je hebt er weer een lekkere variant bij. Of gebruik zowel rode ui als prei, een beetje meer groente kan nooit kwaad.
recept-pompoen-stamppot-gezond-weekmenu

Pompoen Stamppot Met Feta En Chipolataworstjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minutes
Totale bereidingstijd: 30 minutes

Smeuïge stamppot met pompoen uit de oven.

Ingrediënten

  • 800 gram pompoenblokjes
  • 1 kg iets kruimige aardappels
  • 5 biologische runderchipolata worstjes
  • 2 rode uien
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 100 gram feta
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Optioneel: (geroosterde) pompoenpitjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verspreid de pompoenblokjes over de bakplaat en besprenkel met olijfolie, kerriepoeder, komijn en peper en zout.
  3. Bak in ongeveer 20 minuten gaar in het midden van de oven.
  4. Schil de aardappels, snijd in blokjes en kook in een grote pan in 20 minuten gaar.
  5. Snipper intussen de rode ui en verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.
  6. Bak de ui een paar minuutjes en voeg vervolgens de chipolata worstjes toe.
  7. Bak de worstjes en ui in ongeveer 5 minuten gaar.
  8. Snijd de chipolataworstjes in kleine stukjes.
  9. Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan met aardappelblokjes en stamp fijn met een pureestamper.
  10. Roer de kokosmelk door de aardappel-pompoenpuree en voeg de stukjes worst toe.
  11. Verkruimel de feta en verdeel over de pompoenstamppot.
  12. Optioneel : garneer met wat (geroosterde) pompoenpitjes.

Aanbevolen producten

In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.

Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 674

De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wil je meer gezonde stamppot recepten lezen? Check dan ook deze:

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe