Skip to Content

Romige Pastasalade Met Kip En Trostomaatjes

Delen of bewaren voor later?

Soms heb je geen tijd om te koken. Je komt gehaast thuis uit je werk, de kids moeten ’s avonds snel de deur weer uit voor voetbaltraining of zo snel mogelijk eten en naar bed als je ze opgehaald hebt van de opvang.

Voor die drukke dagen is deze romige pastasalade met kip een toprecept. Je zet de lauwwarme pastasalade binnen 15 minuten op tafel en kunt er, naast de ingrediënten genoemd in dit recept, van alles doorheen doen.

Heb je bijvoorbeeld nog een halve courgette of wat verse spinazie over van andere recepten? Voeg dit gerust toe aan deze snelle pastasalade.

Zo ga je voedselverspilling tegen (scheelt weer in je boodschappenbudget) en eet je ongemerkt nog wat extra groente.

Romige pastasalade met kip

romige-pastasalade-met-kip-gezond-weekmenu

Recept pastasalade kip

Makkelijke pastasalade met rucola: ingrediënten (4 personen)

  • 300 gram volkorenpasta
  • 200 gram kipfilet
  • 125 gram magere spekblokjes
  • 150 gram roomkaas bieslook
  • 380 gram trostomaatjes
  • 1 komkommer
  • 1 klein blikje mais (140 gram uitlekgewicht)
  • 85 gram rucola
  • Zout en peper

Zoek je een koolhydraatarm pastasalade recept? In plaats van volkorenpasta kun je ook courgettespaghetti gebruiken. Deze maak je heel eenvoudig zelf met deze spiraalsnijder.

Let op: de mesjes zijn echt heel erg scherp. Wees voorzichtig met dit handige maar enigszins gevaarlijke keukenhulpje, vooral met schoonmaken. Ik heb zelf mijn vinger ook al eens lelijk opengehaald aan een van de vlijmscherpe mesjes…

Ik reken zo’n 200 gram courgette spaghetti per persoon, afhankelijk van de grootte van de courgettes heb je er 2 a 3 nodig.

Simpele pastasalade maken: bereidingswijze

Kook de volkorenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe er een scheutje olijfolie erdoor zodat het niet aan elkaar plakt.

Doe de pasta in een grote saladeschaal en schep de bieslook roomkaas erdoor.

Snijd de kipfilet in reepjes en bak samen met de spekblokjes in koekenpan gaar (de spekjes moeten krokant en knapperig zijn en de kip goudbruin).

Snijd intussen de trostomaatjes in partjes en de komkommer in blokjes. Laat de mais uitlekken.

Voeg de spekblokjes, gebakken kipfilet, trostomaatjes, komkommer en de mais toe aan de pasta met roomkaas en roer goed door.

Meng als laatste de rucola door de pasta en serveer.

Tip: heb je wat pastasalade over? Deze pastasalade koud eten kan prima, bijvoorbeeld de volgende dag als lunch.

Je kunt de pastasalade bewaren in de koelkast (maximaal 2 dagen) in een goed afsluitbaar bewaarbakje.

Eenvoudige pastasalade: variatietips

  • Pastasalade met ham: in plaats van spekblokjes kun je ook hamblokjes gebruiken. Eet je geen varkensvlees? Er zijn ook kalkoen spekreepjes te koop bij o.a. AH en Jumbo.
  • Pastasalade zongedroogde tomaat: heb je nog wat zongedroogde tomaatjes in je koelkast? Snijd er een paar in reepjes en voeg toe aan de pastasalade met spekjes.
  • Gezonde pastasalade: zoek je een caloriearme pastasalade? Als je de spekjes achterwege laat en courgettespaghetti gebruikt bevat dit pastasalade recept nog maar 250 kcal per persoon.
romige-pastasalade-gezond-weekmenu

Romige Pastasalade Met Kip En Trostomaatjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minutes
Totale bereidingstijd: 15 minutes

Supersnelle pastasalade voor een drukke doordeweekse dag.

Ingrediënten

  • 300 gram volkorenpasta
  • 200 gram kipfilet
  • 125 gram magere spekblokjes
  • 150 gram roomkaas bieslook
  • 380 gram trostomaatjes
  • 1 komkommer
  • 1 klein blikje mais (140 gram uitlekgewicht)
  • 85 gram rucola
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de volkorenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet de pasta af en doe er een scheutje olijfolie erdoor zodat het niet aan elkaar plakt.
  3. Doe de pasta in een grote saladeschaal en schep de bieslook roomkaas erdoor.
  4. Snijd de kipfilet in reepjes en bak samen met de spekblokjes in koekenpan gaar.
  5. Snijd intussen de trostomaatjes in partjes en de komkommer in blokjes.
  6. Laat de mais uitlekken.
  7. Voeg de spekblokjes, gebakken kipfilet, trostomaatjes, komkommer en de mais toe aan de pasta met roomkaas en roer goed door.
  8. Meng de rucola door de pastasalade en serveer.

Aanbevolen producten

In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.

Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 516

De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Op zoek naar nog meer gezonde pastagerechten? Check dan deze recepten:

Download een gratis weekmenu met bijbehorende boodschappenlijst en zet gezond avondeten binnen 30 minuten op tafel. Wil je geen stress meer bij de vraag ‘Wat eten we vandaag’? Bestel dan het Makkelijke Maaltijden Menu.

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe