Skip to Content

Snelle Pasta Met Gerookte Zalm En Spinazie

Delen of bewaren voor later?

De gemiddelde Nederlander eet (nog steeds) vaak aardappels, vlees en groente, maar… pastagerechten zijn ook heel populair. Vooral snelle pastarecepten, want druk hebben we het allemaal.

Deze heerlijke pasta met gerookte zalm en spinazie zit vol gezonde voedingsstoffen, zoals omega-3 in de zalm en vitamine A, B11 en K in de spinazie.

Ook fijn: je zet deze pasta met spinazie en zalm binnen 20 minuten op tafel, erg handig op een volle doordeweekse dag.

Pasta met gerookte zalm en spinazie

pasta-zalm-spinazie-gezond-weekmenu

Pasta met spinazie en zalm

Ik maak deze romige pasta met zalm regelmatig voor mijn gezin. Met weinig snijwerk en de gerookte zalm die niet gebakken hoeft te worden is dit echt een heerlijk snel pastarecept.

Zelf vind ik tagliatelle met gerookte zalm erg lekker, maar je kunt elke pastasoort gebruiken. Zowel ‘gewone’ pastasoorten gemaakt van volkoren of durum meel, maar ook pasta gemaakt van peulvruchten (zoals kikkererwt of linzenpasta).

Gerookte zalm recept: ingrediënten (4 personen)

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram gerookte zalm
  • 600 gram verse spinazie
  • 150 gram zuivelspread bieslook
  • Peper en zout
  • (Olijf)olie om in te bakken
  • Optioneel: geraspte oude kaas

Recept gerookte zalm pasta: bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af (bewaar een paar eetlepels kookvocht) en roer er een scheutje olijfolie door.

Snipper, terwijl de pasta kookt, de uien en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak hierin de ui en de knoflook zo’n 5 minuten.

Voeg handje voor handje de spinazie toe, totdat deze geslonken is en breng op smaak met peper en zout.

Tip: heb je heel weinig tijd? Gebruik dan (ontdooide) diepvriesspinazie, dat hoeft niet te slinken dus dat scheelt weer een paar minuutjes.

Vergeet dan niet om de avond voor je dit gerecht maakt de spinazie uit de diepvries te halen en in de koelkast te leggen zodat het langzaam kan ontdooien.

Laat als je diepvriesspinazie gebruikt het extra kookvocht van de pasta achterwege, vaak zit er in diepvriesspinazie al genoeg vocht en de roomsaus moet niet te dun worden.

12-weekmenu-gezond-weekmenu

Verdun de zuivelspread met een paar lepels kookvocht van de pasta en voeg de zuivelspread toe aan de pan met gebakken ui, knoflook en spinazie. Roer goed door en zet het vuur zacht.

Snijd de gerookte zalm in reepjes of blokjes en voeg toe aan de saus. Serveer met de pasta en garneer eventueel met wat (oude)geraspte kaas.

Koolhydraatarm pasta recept

spiraalsnijder courgette spaghetti

Wil je koolhydraatarm eten? Vervang dan de ‘gewone’ pasta door pasta gemaakt van courgette. Gebruik een spiraalsnijder om je eigen courgette spaghetti te maken maar wees voorzichtig: de messen hiervan zijn vlijmscherp.

Pasta gerookte zalm: variatietips

  • Citroen: voor een extra frisse touch kun je de schil van een citroen raspen en zowel de citroenrasp als twee eetlepels citroensap toevoegen aan de saus.
  • Courgette: geen fan van spinazie? Pasta met gerookte zalm en courgette is ook superlekker, dus vervang gerust de spinazie voor courgette of een andere groente die beter in de smaak valt in jouw gezin.
  • (Gerookte) kipfilet: zalm heeft best een typische smaak en niet iedereen vindt het lekker. Zelf heb ik zalm ‘leren eten’ en inmiddels vind ik het superlekker. Je kunt dit recept met gerookte zalm ook maken met gerookte kip of gewone gebakken kipfilet.
pasta-zalm-spinazie-gezond-weekmenu

Pasta Met Gerookte Zalm En Spinazie

Porties: 4
Voorbereidingstijd: 20 minutes
Totale bereidingstijd: 20 minutes

Deze heerlijk romige pasta staat binnen 20 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram gerookte zalm
  • 600 gram verse spinazie
  • 150 gram zuivelspread bieslook
  • Peper en zout
  • (Olijf)olie om in te bakken
  • Optioneel: geraspte oude kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta, giet af (bewaar een paar eetlepels kookvocht voor stap 6) en roer er een scheutje olijfolie door.
  2. Snipper de uien en pers de knoflook.
  3. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak hierin de ui en de knoflook (ca. 5 minuten).
  4. Voeg handje voor handje de spinazie toe totdat deze volledig geslonken is
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng in een kom de zuivelspread met een paar lepels kookvocht van de pasta.
  7. Voeg de zuivelspread toe aan de pan met gebakken ui, knoflook en spinazie.
  8. Roer goed door en zet het vuur zacht.
  9. Snijd de gerookte zalm in reepjes of blokjes en voeg toe aan de saus.
  10. Serveer met de pasta en bestrooi eventueel met wat (oude) geraspte kaas.

Aanbevolen producten

In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.

Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 528

De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Lees ook mijn andere recepten, zoals Koreaanse bibimbap, bami zonder pakje of gnocchi met spekjes.

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe