Skip to Content

Gezonde Chia Pudding met Mango

Delen of bewaren voor later?

Ik vind het heerlijk om mijn ontbijt alvast de avond ervoor te maken. Zo begin ik de ochtend zonder stress én met iets lekkers. Deze chia pudding met mango en kokos is echt mijn favoriet – simpel, gezond en ontzettend smaakvol. Het is helemaal glutenvrij, vegan en boordevol vezels. In slechts 10 minuten staat het klaar, en terwijl het ’s nachts in de koelkast opstijft, hoef ik er niet meer naar om te kijken. Perfect voor een drukke ochtend!

Hieronder laat ik je precies zien hoe je dit tropische ontbijtje maakt. Een frisse en voedzame start van je dag!

Chia pudding met Mango, blauwe bessen en kokossnippers!

Zo maak je Chia pudding

Met dit recept maak je in een handomdraai een heerlijke, voedzame chia pudding met mango en kokos. Het is makkelijk, gezond en ideaal om de avond van tevoren klaar te zetten, zodat je de volgende ochtend direct kunt genieten van een tropisch ontbijt!

Chia pudding Bowl met Mango en Kokossnippers

Gezonde Chia Pudding met Mango en Kokos

Porties: 1
Voorbereidingstijd: 10 minutes
Totale bereidingstijd: 10 minutes

Een tropisch en gezond ontbijt dat je de avond van tevoren klaarmaakt! Deze chia pudding met mango en kokos is romig, fris en perfect voor een snelle start van de dag. Het is vegan, glutenvrij en boordevol vezels. Ideaal als ontbijt of als lichte snack!

Ingrediënten

  • 3 eetlepels chiazaad
  • 250 ml kokosmelk (of amandelmelk)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel)
  • 1 rijpe mango (in blokjes)
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • Optioneel: blauwe bessen of frambozen voor garnering

Bereidingswijze

1. Meng de basis:

  • Doe de chiazaadjes in een kom of weckpot. Voeg de kokosmelk, vanille-extract en honing toe. Roer goed door zodat de zaadjes niet aan elkaar plakken.

2. Laat opstijven:

  • Zet de kom in de koelkast en laat minimaal 4 uur (of een hele nacht) opstijven. Roer na een uur nog eens door om klontjes te voorkomen.

3. Mango en kokos:

  • Snijd de mango in blokjes. Wanneer de pudding stevig is, verdeel je de mango over de bovenkant. Strooi de geraspte kokos eroverheen.

4. Serveer:

  • Garneer eventueel met blauwe bessen of frambozen voor extra kleur en smaak.

Notities

Maak meerdere porties tegelijk, zodat je voor een paar dagen ontbijt hebt!

Voedingswaarde:
Porties: 1 Portiegrootte: 250-300
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 350Total Fat: 20gSaturated Fat: 15gTrans Fat: 0gUnsaturated Fat: 5gCholesterol: 0mgSodium: 20mgCarbohydrates: 35gFiber: 12gSugar: 18gProtein: 8g
Bekijk ook onze andere recepten
Wraps met gehakt
Snelle burrata salade
Tagliatelle met kip
Behoefte aan een gezond weekmenu?

Bekijk de gezondweekmenu shop!

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe