Skip to Content

Gezonde Curry Met Kip En Bloemkool

Delen of bewaren voor later?

Deze heerlijke, voedzame Curry Met Kip En Bloemkool is een echte allemansvriend! Met sappige kip, zachte bloemkoolroosjes en romige kokosmelk biedt dit gerecht een perfecte balans tussen smaak en gezondheid.

De geurige specerijen zoals kerrie en koriander geven het een warme, Indiase twist, terwijl kikkererwten zorgen voor een extra portie vezels en eiwitten.

Ideaal voor een doordeweekse maaltijd die niet alleen snel en makkelijk te maken is, maar ook boordevol groenten zit. Perfect om met je favoriete rijstsoort te serveren!

recept-gezonde-curry-met-kip-gezond-weekmenu

Ingrediënten

  • 300 gram rijst naar keuze
  • 800 gram bloemkoolroosjes
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 theelepel gehakte gember
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een braadpan of hapjespan en bak hierin de gehakte knoflook en gember, kerriepoeder, korianderpoeder, peper en zout een minuut of 2.
  • Voeg daarna de bloemkoolroosjes toe en bak in zo’n 10 minuten beetgaar.
  • Giet de kikkererwten af en spoel schoon. Voeg vervolgens toe aan de hapjespan en bak nog een paar minuutjes.
  • Giet de kokosmelk bij de bloemkool met kikkererwten en laat een minuut of 5 pruttelen.
  • Serveer de bloemkoolcurry met de rijst.
  • Optioneel: garneer met wat cashewnoten en verse koriander.

gezonde-curry-met-kip-gezondweekmenu.nl

Bloemkoolcurry Met Rijst

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minutes
Totale bereidingstijd: 25 minutes

Ingrediënten

  • 300 gram rijst naar keuze
  • 800 gram bloemkoolroosjes
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 theelepel gehakte gember
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een scheutje olie in een braadpan of hapjespan en bak hierin de gehakte knoflook en gember, kerriepoeder, korianderpoeder, peper en zout een minuut of 2.
  3. Voeg daarna de bloemkoolroosjes toe en bak in zo’n 10 minuten beetgaar.
  4. Giet de kikkererwten af en spoel schoon. Voeg vervolgens toe aan de hapjespan en bak nog een paar minuutjes.
  5. Giet de kokosmelk bij de bloemkool met kikkererwten en laat een minuut of 5 pruttelen.
  6. Serveer de bloemkoolcurry met de rijst.
  7. Optioneel: garneer met wat cashewnoten en verse koriander.
Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 485

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe