Skip to Content

Quinoa Met Gehakt En Groenten

Delen of bewaren voor later?

Ben je op zoek naar een gezonde en smaakvolle maaltijd die boordevol groenten zit? Dit recept voor Quinoa met Gehakt en Groenten is perfect! Met een heerlijke mix van mager rundergehakt, kleurrijke groenten en voedzame quinoa, brengt dit gerecht zowel balans als smaak op tafel.

De subtiele kruiden zoals komijn en paprikapoeder geven een warme en hartige twist, terwijl de tuinbonen een extra bite toevoegen. Het is snel klaar, voedzaam, en ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Voor een frisse finishing touch kun je het gerecht afmaken met wat verse peterselie. Eet smakelijk!

recept-quinoa-met-gehakt-en-groenten-gezond-weekmenu

Ingrediënten Quinoa Met Gehakt En Groenten

  • 300 gram quinoa
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 2 wortels
  • 2 rode uien
  • 1 gele paprika
  • 250 gram fijne tuinbonen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • (Olijf)olie
  • Optioneel: verse peterselie

Bereidingswijze

  • Kook de quinoa met een groentebouillonblokje in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Bak de spekblokjes in een koekenpan ongeveer 5 minuten.
  • Snipper intussen de rode ui en snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Voeg de ui, wortel en boerenkool toe aan de koekenpan met de spekjes.
  • Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe en bak op hoog vuur, gedurende 5 minuten. Schep regelmatig om.
  • Voeg de tuinbonen toe en bak nog 5 minuten.
  • Breng op smaak met komijn, paprikapoeder, peper en zout.
  • Meng de quinoa door de groente garneer eventueel met wat verse peterselie.

quinoa met gehakt en groenten

Quinoa Met Roerbakgroenten

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minutes
Totale bereidingstijd: 20 minutes

Ingrediënten

  • 300 gram quinoa
  • 250 gram magere spekblokjes
  • 2 wortels
  • 2 rode uien
  • 200 gram boerenkool
  • 250 gram fijne tuinbonen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • (Olijf)olie
  • Optioneel: verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa met een groentebouillonblokje in ongeveer 10 minuten gaar.
  2. Bak de spekblokjes in een koekenpan ongeveer 5 minuten.
  3. Snipper intussen de rode ui en snijd de wortel in kleine blokjes.
  4. Voeg de ui, wortel en boerenkool toe aan de koekenpan met de spekjes.
  5. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe en bak op hoog vuur, gedurende 5 minuten. Schep regelmatig om.
  6. Voeg de tuinbonen toe en bak nog 5 minuten.
  7. Breng op smaak met komijn, paprikapoeder, peper en zout.
  8. Meng de quinoa door de groente garneer eventueel met wat verse peterselie.
Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 500

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe