Skip to Content

Gezonde Pizza Met Kip En Groenten

Delen of bewaren voor later?

Pizza avond kan ook gezond én lekker zijn! Met deze Gezonde Pizza Met Kip En Groenten geniet je van een voedzame maaltijd vol smaak, zonder schuldgevoel.

De courgette pizzabodem vormt een lichte basis, terwijl de gerookte kip, verse groenten en smeuïge mozzarella zorgen voor een rijke en kleurrijke topping.Dit recept is perfect voor een snelle, voedzame maaltijd waarmee je het hele gezin blij maakt. Zet de oven aan en ontdek hoe makkelijk het is om gezond en genieten te combineren!

recept-gezonde-pizza-met-kip-en-groenten-gezond-weekmenu

Ingrediënten

  • 4 stuks Magioni Courgette pizzabodem (per 2 stuks verpakt)
  • 200 ml tomatenpassata
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 250 gram champignons
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 150 gram mini mozzarella balletjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Optionally: FAQ about ingredients/dish

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Pers de knoflook, snijd de ui in halve ringen, de champignons in plakjes en de puntpaprika in dunne reepjes van +/- 3 cm.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de groenten ongeveer 5 minuten.
  • Snijd intussen de gerookte kipfilet in blokjes of reepjes.
  • Meng de Italiaanse kruiden, peper en zout door de tomatenpassata en smeer de pizzabodems hiermee in.
  • Verdeel de groenten en de kipfilet over de pizza’s en strooi de mozzarella bolletjes erover.
  • Bak de pizza’s ca. 8-10 minuten in de oven.

gezonde-pizza-met-kip-en-groenten-gezondweekmenu.nl

Groentepizza Met Gerookte Kipfilet

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minutes
Totale bereidingstijd: 25 minutes

Ingrediënten

  • 4 stuks Magioni Courgette pizzabodem (per 2 stuks verpakt)
  • 200 ml tomatenpassata
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 250 gram champignons
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 150 gram mini mozzarella balletjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Pers de knoflook, snijd de ui in halve ringen, de champignons in plakjes en de puntpaprika in dunne reepjes van +/- 3 cm.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de groenten ongeveer 5 minuten.
  4. Snijd intussen de gerookte kipfilet in blokjes of reepjes.
  5. Meng de Italiaanse kruiden, peper en zout door de tomatenpassata en smeer de pizzabodems hiermee in.
  6. Verdeel de groenten en de kipfilet over de pizza’s en strooi de mozzarella bolletjes erover.
  7. Bak de pizza’s ca. 8-10 minuten in de oven.
Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 667

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe