Skip to Content

Gezonde Gnocchi Met Broccoli

Delen of bewaren voor later?

Zin in een snelle, gezonde en smaakvolle maaltijd? Deze Gezonde Gnocchi Met Broccoli zit boordevol groenten en heeft een heerlijk romige saus zonder al te veel calorieën.

De combinatie van zachte gnocchi, knapperige prei, frisse tuinbonen, en zoute hamblokjes zorgt voor een perfecte balans van smaken en texturen.

Met een vleugje crème fraîche, pittige rucola, en een lichte kaasgarnering is dit gerecht niet alleen voedzaam maar ook een feestje op je bord. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je gezond én lekker wilt eten!

recept-gezonde-gnocchi-met-broccoli-gezond-weekmenu

Ingrediënten Gezonde Gnocchi Met Broccoli

  • 800 gram gnocchi
  • 250 gram hamblokjes
  • 4 sjalotjes
  • 1 prei
  • 300 gram tuinbonen
  • 125 gram crème fraîche light
  • 85 gr rucola
  • 100 gram geraspte kaas 30+
  • Peper en zout
  • (Olijf)olie

Bereidingswijze

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven op 200 °C. Verdeel de gnocchi over de bakplaat en bak in ongeveer 15-20 minuten krokant en lichtbruin.
  • Snipper de sjalotjes. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in dunne halve ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en en bak hierin de hamblokjes een paar minuutjes.
  • Voeg vervolgens de sjalotjes en de prei toe en bak zo’n 5 minuten.
  • Voeg vervolgens de tuinbonen toe, doe een deksel op de hapjespan en zet het vuur middelhoog. Laat ca. 5 minuten pruttelen.
  • Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de krokante gnocchi door de saus.
  • Garneer met rucola en geraspte kaas.

gnocchi met broccoli

Gnocchi Met Hamblokjes En Groenten

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minutes
Totale bereidingstijd: 20 minutes

Ingrediënten

  • 800 gram gnocchi
  • 250 gram hamblokjes
  • 4 sjalotjes
  • 1 prei
  • 300 gram tuinbonen
  • 125 gram crème fraîche light
  • 85 gr rucola
  • 100 gram geraspte kaas 30+
  • Peper en zout
  • (Olijf)olie

Bereidingswijze

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven op 200 °C. Verdeel de gnocchi over de bakplaat en bak in ongeveer 15-20 minuten krokant en lichtbruin.
  2. Snipper de sjalotjes. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in dunne halve ringen.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en en bak hierin de hamblokjes een paar minuutjes.
  4. Voeg vervolgens de sjalotjes en de prei toe en bak zo'n 5 minuten.
  5. Voeg vervolgens de tuinbonen toe, doe een deksel op de hapjespan en zet het vuur middelhoog. Laat ca. 5 minuten pruttelen.
  6. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep de krokante gnocchi door de saus.
  8. Garneer met rucola en geraspte kaas.
Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 469

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe