Skip to Content

Spaghetti Met Pesto En Gehakt

Delen of bewaren voor later?

Geniet van een snelle en smaakvolle Italiaanse maaltijd met deze Spaghetti met Pesto en Gehakt. Deze voedzame combinatie van mager gehakt, volkoren spaghetti, frisse groenten en romige rode pesto zorgt voor een heerlijk gerecht dat binnen een mum van tijd op tafel staat.

Perfect voor een doordeweekse avond of wanneer je zin hebt in een gezonde twist op een klassieker!

recept-spaghetti-met-pesto-en-gehakt-gezond-weekmenu

Ingrediënten

  • 300 gr mager rundergehakt
  • 300 gr volkoren spaghetti
  • 400 gr champignons
  • 400 gr Italiaanse wokgroente
  • 120 gr rode pesto
  • Optioneel: handje geraspte kaas 30+ of Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Kook de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bestrooi het gehakt met peper en zout en rol vervolgens kleine balletjes (ongeveer zo groot als een walnoot).
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de balletjes hierin rondom gaar in ongeveer 10 minuten.
  • snijd intussen de champignons in dunne plakjes.
  • Voeg als de balletjes gaar zijn de Italiaanse roerbakgroente en de gesneden champignons toe en bak nog zo’n 8-10 minuten (totdat de groente gaar is).
  • Schep de pesto door de balletjes met groente en serveer met de spaghetti.
  • Optioneel: bestrooi met geraspte of Parmezaanse kaas.
Spaghetti Met Pesto En Gehakt

Spaghetti Met Balletjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minutes
Totale bereidingstijd: 25 minutes

Ingrediënten

  • 300 gr mager rundergehakt
  • 300 gr volkoren spaghetti
  • 400 gr champignons
  • 400 gr Italiaanse wokgroente
  • 120 gr rode pesto
  • Optioneel: handje geraspte kaas 30+ of Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bestrooi het gehakt met peper en zout en rol vervolgens kleine balletjes (ongeveer zo groot als een walnoot).
  3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de balletjes hierin rondom gaar in ongeveer 10 minuten.
  4. snijd intussen de champignons in dunne plakjes.
  5. Voeg als de balletjes gaar zijn de Italiaanse roerbakgroente en de gesneden champignons toe en bak nog zo'n 8-10 minuten (totdat de groente gaar is).
  6. Schep de pesto door de balletjes met groente en serveer met de spaghetti.
  7. Optioneel: bestrooi met geraspte of Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 645

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe