Skip to Content

Smoothie Voor Kinderen: Gezonde Groene Smoothie Met Spinazie

Delen of bewaren voor later?

Eten jouw kinderen soms ook lastig hun dagelijks benodigde portie groente en fruit? En wil je ze toch zoveel mogelijk gezonde vitamines binnen laten krijgen?

Met dit recept voor een gezonde groene smoothie kom je een heel eind!

Hoewel er veel recepten zijn van lekkere smoothies voor kinderen, bestaan die meestal vooral uit fruit. Dit terwijl kinderen vaak voornamelijk te weinig groente eten.

Deze groene smoothie met spinazie en komkommer bestaat uit 50% groente en 50% tropisch fruit, een heel gezond tussendoortje voor kinderen en ontzettend lekker en fris op een warme dag!

Smoothie voor kinderen

gezonde-groene-smoothie-recept-gezondweekmenu.nl
Pin voor later ⤴️

Gezonde groene smoothie met spinazie

Hoewel een spinazie smoothie misschien niet het eerste is waar je aan denkt bij een smoothie voor kids, is het een prima ingrediënt om als basis voor je smoothie recept te gebruiken.

Spinazie is een oude groente die al eeuwen wordt geteeld. Het zit boordevol vitamines en heeft een zachte smaak, perfect voor het maken van smoothies.

Ingrediënten: wat zit er in een groene smoothie?

Sommige groenten smoothies kunnen wat bitter zijn, maar door de ananas en mango is deze smoothie heerlijk zoet. Hieronder vind je alle benodigde ingrediënten:

 • 125 gram spinazie
 • 125 gram komkommer
 • 125 gram mango
 • 125 gram ananas
 • 30 ml kokosmelk
 • 50 ml water
Groene smoothie ingrediënten

Bereidingswijze: hoe moet je deze groente en fruit smoothie maken

Zelf smoothie maken is heel makkelijk! Je hebt alleen een goeie blender nodig en bovenstaande ingrediënten.

Maar hoe maak je dit groene smoothie recept zonder hiervoor lang in de keuken te staan? Met ingevroren fruit blokjes! Natuurlijk kun je ook verse mango en ananas gebruiken en als ik tijd heb doe ik dit ook graag.

Maar met twee kleine kinderen thuis kom ik structureel uren te kort in een dag en dan is ingevroren fruit een makkelijk alternatief (en net zo gezond!).

BELANGRIJK: als je bevroren fruit wilt gebruiken, check dan of jouw blender hier wel geschikt voor is.

Alleen blenders met een ice crush functie kunnen bevroren fruit mixen, andere blenders gaan hiervan kapot (geloof me, dit is hoe mijn eerste blender aan zijn einde is gekomen).

Laat als je geen blender met ice crush functie hebt het bevroren fruit een paar uur voordat je de smoothie gaat maken ontdooien.

Zelf vind ik het prettig om eerst alle benodigde ingrediënten klaar te zetten voordat ik begin met het maken van deze lekkere groene smoothie.

Weeg de spinazie, komkommer, ananas en mango af, je hebt overal dezelfde hoeveelheid van nodig (125 gram) dus dat is lekker makkelijk. Snij de komkommer in blokken of plakken (hoeft niet heel klein).

12-weekmenu-gezond-weekmenu

Meet het water en de kokosmelk af. De kokosmelk geeft de smoothie een lekker tropische en romige smaak, maar als je niet van kokosmelk houdt kun je dit natuurlijk achterwege laten.

Doe de spinazie en komkommer als eerste in de blender. Dit zijn de zachtste ingrediënten, wat het mixen makkelijker maakt. Voeg daarna de mango, ananas, kokosmelk en het water toe.

Zet de blender aan op de ice crush stand, hiermee maak je de bevroren blokjes mango en ananas fijn.

Zet als de stukken bevroren fruit ‘gecrusht’ zijn de blender op de normale blend stand (niet te hard) en mix tot een vloeibaar geheel.

Als de smoothie nog wat te dik lijkt kun je een beetje extra water toevoegen, maar niet te veel want dan verdun je de smaak.

Verdeel de inhoud van de blender kan over 4 glazen of kopjes en genieten van deze heerlijke smoothie met spinazie en tropisch fruit!

Kinder smoothie recept

Groene smoothie maken met een blender: variatie tips

Je kunt eindeloos variëren met deze makkelijke smoothie:

 • Voeg een banaan toe voor extra stevigheid en energie.
 • Je kunt deze smoothie met yoghurt maken (ongeveer 200ml), dan is het een lekkere ontbijtsmoothie. Laat dan wel het kopje water en de kokosmelk achterwege.
 • Voeg een paar kleine worteltjes toe aan deze fruit groente smoothie voor nog meer vezels.
 • Een paar blaadjes munt maken de smoothie extra fris en smaakvol.
groene-smoothie-met-spinazie-gezond-weekmenu

Groene smoothie voor kinderen

Porties: 4
Voorbereidingstijd: 10 minutes
Totale bereidingstijd: 10 minutes

Heerlijk frisse groene smoothie met spinazie en tropisch fruit

Ingrediënten

 • 125 gram spinazie
 • 125 gram komkommer
 • 125 gram mango
 • 125 gram ananas
 • 30 ml kokosmelk
 • 50 ml water

Bereidingswijze

 1. Weeg de spinazie, komkommer, ananas en mango af.
 2. Meet het water en de kokosmelk af.
 3. Snij de komkommer in blokjes of plakjes.
 4. Doe de spinazie en komkommer in de blender.
 5. Voeg daarna de mango, ananas, kokosmelk en het water toe.
 6. BELANGRIJK: Als je bevroren fruit gebruikt, druk dan op de ice crush knop van je blender. Heeft jouw blender geen ice crush functie, laat dan het bevroren fruit eerst ontdooien of gebruik vers fruit, anders gaat je blender kapot.
 7. Mix als de bevroren stukken mango en ananas gecrusht zijn de smoothie tot een vloeibaar geheel met de normale blender stand.
 8. Voeg als de smoothie te dik is nog een beetje koud water toe, niet te veel want dat gaat ten koste van de smaak.
 9. Schenk de smoothie in 4 glazen of bekers en smullen maar!

Aanbevolen producten

In dit artikel staan affiliate links. Als je via één van deze links een aankoop doet krijg ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.

Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 65

De genoemde voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Lees ook mijn andere recepten, zoals deze gezonde ontbijtrecepten voor bananen pannenkoek met havermout, havermoutpap met pindakaas, snelle overnight oats en havermouttaart met kwark.

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe