Zin in een smakelijke en gezonde hartige taart die snel op tafel staat? Deze hartige taart met tonijn, verse groenten en een krokante bladerdeegkorst is een ware allemansvriend.
Met de sappige smaak van tomatenpassata, de hartige tonen van tonijn en de frisse kick van rucola en kappertjes, combineert dit gerecht eenvoud en verfijning.
Perfect als lunch, diner of zelfs een feestelijke traktatie. Je hebt geen ingewikkelde technieken nodig. Alle ingrediënten werken harmonieus samen voor een heerlijke maaltijd. Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten Hartige Taart Met Tonijn En Broccoli
- 2 rollen vers bladerdeeg
- 1/2 pakje tomatenpassata
- 2 blikjes tonijn (in water)
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- 2 paprika’s
- 500 gram cherrytomaatjes
- 2 eetlepels kappertjes
- 85 gram rucola
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Spreid de rollen bladerdeeg (met het bakpapier eronder) uit op twee bakplaten en prik gaatjes in het deeg.
- Snijd de rode uien doormidden en vervolgens in dunne halve ringen.
- Snijd de cherrytomaten doormidden (of in kwarten) en de paprika in dunne reepjes.
- Pers de knoflook en meng samen met de Italiaanse kruiden door de tomatenpassata.
- Smeer het bladerdeeg in met de tomatenpassata.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel over de twee bakplaten met bladerdeeg.
- Verdeel ook de ui, paprika en de cherrytomaatjes over de plaattaarten.
- Bak in ongeveer 25 minuten gaar in het midden van de oven.
- Garneer vervolgens met rucola en kappertjes.
Optioneel:
garneer met geraspte kaas
Text
Plaattaart Met Tonijn
Porties:
4
Bereidingstijd:
30 minutes
Totale bereidingstijd:
30 minutes
Ingrediënten
- 2 rollen vers bladerdeeg
- 1/2 pakje tomatenpassata
- 2 blikjes tonijn (in water)
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- 2 paprika's
- 500 gram cherrytomaatjes
- 2 eetlepels kappertjes
- 85 gram rucola
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Spreid de rollen bladerdeeg (met het bakpapier eronder) uit op twee bakplaten en prik gaatjes in het deeg.
- Snijd de rode uien doormidden en vervolgens in dunne halve ringen.
- Snijd de cherrytomaten doormidden (of in kwarten) en de paprika in dunne reepjes.
- Pers de knoflook en meng samen met de Italiaanse kruiden door de tomatenpassata.
- Smeer het bladerdeeg in met de tomatenpassata.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel over de twee bakplaten met bladerdeeg.
- Verdeel ook de ui, paprika en de cherrytomaatjes over de plaattaarten.
- Bak in ongeveer 25 minuten gaar in het midden van de oven.
- Garneer vervolgens met rucola en kappertjes.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 682