Op zoek naar een eenvoudig én smaakvol gerecht dat perfect is voor een gezellige avond met vrienden of familie? Deze Nachos met Kip uit de Oven zijn een echte publieksfavoriet! Krokante tortilla chips, sappige kipfilet, en een kleurrijke mix van Mexicaanse smaken komen samen in dit gerecht.
Met een romige topping van sour cream en een heerlijk gekruide vulling, is dit niet alleen makkelijk te maken, maar ook onweerstaanbaar lekker.
Of je het nu serveert als maaltijd of als snack tijdens een filmavond, succes is gegarandeerd!
Nachos Met Kip Uit De Oven
Ingrediënten
- 300 gr kipfilet
- 200 gr naturel tortilla chips
- 400 gr Mexicaanse roerbakgroente
- 1 blik mais
- 1 blikje tomatenblokjes
- 150 gr geraspte kaas 30+
- 100 gr sour cream
Mexicaanse kruidenmix
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el gemalen komijn
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl cayennepeper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de kipfilet in reepjes in en laat de mais uitlekken.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de kipfilet gaar.
- Voeg vervolgens de Mexicaanse roerbakgroente toe en breng op smaak met de kruidenmix.
- Bak de groente zo’n 5 minuten en voeg dan de mais en tomatenblokjes toe. Laat nog een paar minuten bakken op middelhoog vuur.
- Schep de helft van de saus in de ovenschaal en verdeel hier de helft van de tortillachips over. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en herhaal alle stappen 1x (je eindigt met de geraspte kaas).
- Bak het geheel zo’n 10 minuten in de oven.
- Verdeel de sour cream over de nachoschotel en serveer.
Tip:
Guacamole en verse koriander is ook erg lekker als topping.
Nachos Met Kip
Porties:
4
Bereidingstijd:
30 minutes
Totale bereidingstijd:
30 minutes
Ingrediënten
- 300 gr kipfilet
- 200 gr naturel tortilla chips
- 400 gr Mexicaanse roerbakgroente
- 1 blik mais
- 1 blikje tomatenblokjes
- 150 gr geraspte kaas 30+
- 100 gr sour cream
Mexicaanse kruidenmix
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el gemalen komijn
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl cayennepeper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de kipfilet in reepjes en laat de mais uitlekken.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de kipfilet gaar.
- Voeg vervolgens de Mexicaanse roerbakgroente toe en breng op smaak met de kruidenmix.
- Bak de groente zo'n 5 minuten en voeg dan de mais en tomatenblokjes toe. Laat nog een paar minuten bakken op middelhoog vuur.
- Schep de helft van de saus in de ovenschaal en verdeel hier de helft van de tortillachips over. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en herhaal alle stappen 1x (je eindigt met de geraspte kaas).
- Bak het geheel zo'n 10 minuten in de oven.
- Verdeel de sour cream over de nachoschotel en serveer.
Notities
Guacamole en verse koriander is ook erg lekker als topping.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 611