Skip to Content

Romige Bloemkoolsoep Met Mosterd

Delen of bewaren voor later?

Deze romige bloemkoolsoep met mosterd is een hartverwarmend gerecht dat perfect is voor koude dagen. De zachte smaak van bloemkool wordt prachtig aangevuld door de pittige touch van grove mosterd en de romige zachtheid van kokosmelk.

Voor extra smaak voegen we knapperige kalkoenspekreepjes toe, en met een meergranen triangel erbij maak je de maaltijd helemaal af.

Dit recept is niet alleen snel en eenvoudig te maken, maar ook een verrassend smaakvolle twist op een klassieke soep!

recept-romige-bloemkoolsoep-met-mosterd-gezond-weekmenu

Ingrediënten Bloemkoolsoep Met Mosterd

  • 150 gram kalkoen spekreepjes
  • 4 meergranen triangels
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 900 gram bloemkoolroosjes
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 200 ml kokosmelk
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  • Bak de triangels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Breng 1 liter water aan de kook in een grote soeppan.
  • Los 2 groentebouillonblokjes op in het kokende water en voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe.
  • Kook zo’n 10 minuten.
  • Bak intussen in een koekenpan de kalkoen spekreepjes tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
  • Pureer de bloemkoolsoep met de staafmixer en voeg vervolgens de mosterd en de kokosmelk toe.
  • Laat nog 5 minuten pruttelen op laag vuur en serveer met de gebakken spekjes en de triangels (beleg naar keuze).

Bloemkoolsoep Met Mosterd

Bloemkoolsoep Met Triangels

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minutes
Totale bereidingstijd: 25 minutes

Ingrediënten

  • 150 gram kalkoen spekreepjes
  • 4 meergranen triangels
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 900 gram bloemkoolroosjes
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 200 ml kokosmelk
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Bak de triangels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Breng 1 liter water aan de kook in een grote soeppan.
  3. Los 2 groentebouillonblokjes op in het kokende water en voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe.
  4. Kook zo'n 10 minuten.
  5. Bak intussen in een koekenpan de kalkoen spekreepjes tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
  6. Pureer de bloemkoolsoep met de staafmixer en voeg vervolgens de mosterd en de kokosmelk toe.
  7. Laat nog 5 minuten pruttelen op laag vuur en serveer met de gebakken spekjes en de triangels (beleg naar keuze).
Voedingswaarde:
Porties: 4
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 475

Delen of bewaren voor later?

Skip to Recipe