Zin in een snelle, voedzame maaltijd boordevol smaak? Deze pasta met bloemkoolrijst combineert het beste van beide werelden: de stevige bite van volkoren pasta en de gezonde twist van bloemkoolrijst.
Met hartige hamblokjes, romige kruidenroomkaas en een vleugje knoflook, staat dit gerecht binnen no-time op tafel. Ideaal voor een doordeweekse avond waarbij comfort en gemak centraal staan.
Maak je klaar om te genieten van een heerlijk bordje vol, waar iedereen blij van wordt!
[convertkit form=2159750]
Ingrediënten
- 300 gram volkoren pasta
- 250 gram hamblokjes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 600 gram bloemkoolrijst
- 150 gram knoflook kruiden roomkaas
- 100 gram geraspte kaas 30+
- Peper en zout
- (Olijf)olie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Snipper de uien en pers de knoflook.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de hamblokjes, ui en de knoflook ca. 5 minuten.
- Voeg de bloemkoolrijst toe en bak nog 5 minuten.
- Meng de gebakken groente door de gekookte pasta en voeg de kruidenkaas toe. Breng eventueel verder op smaak met een snufje peper en zout.
- Roer het geheel goed door en schep in een ovenschaal.
- Bestrooi met geraspte kaas en bak zo’n 10 minuten af in de oven.
Pasta Met Bloemkoolrijst Uit De Oven
Porties:
4
Bereidingstijd:
30 minutes
Totale bereidingstijd:
30 minutes
Pasta Met Bloemkoolrijst Uit De Oven Recept
Ingrediënten
- 300 gram volkoren pasta
- 250 gram hamblokjes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 600 gram bloemkoolrijst
- 150 gram knoflook kruiden roomkaas
- 100 gram geraspte kaas 30+
- Peper en zout
- (Olijf)olie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Snipper de uien en pers de knoflook.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de hamblokjes, ui en de knoflook ca. 5 minuten.
- Voeg de bloemkoolrijst toe en bak nog 5 minuten.
- Meng de gebakken groente door de gekookte pasta en voeg de kruidenkaas toe. Breng eventueel verder op smaak met een snufje peper en zout.
- Roer het geheel goed door en schep in een ovenschaal.
- Bestrooi met geraspte kaas en bak zo’n 10 minuten af in de oven.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 584
