Zin in een snelle, voedzame maaltijd boordevol smaak? Deze pasta met bloemkoolrijst combineert het beste van beide werelden: de stevige bite van volkoren pasta en de gezonde twist van bloemkoolrijst.
Met hartige hamblokjes, romige kruidenroomkaas en een vleugje knoflook, staat dit gerecht binnen no-time op tafel. Ideaal voor een doordeweekse avond waarbij comfort en gemak centraal staan.
Maak je klaar om te genieten van een heerlijk bordje vol, waar iedereen blij van wordt!
Ingrediënten
- 300 gram volkoren pasta
- 250 gram hamblokjes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 600 gram bloemkoolrijst
- 150 gram knoflook kruiden roomkaas
- 100 gram geraspte kaas 30+
- Peper en zout
- (Olijf)olie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Snipper de uien en pers de knoflook.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de hamblokjes, ui en de knoflook ca. 5 minuten.
- Voeg de bloemkoolrijst toe en bak nog 5 minuten.
- Meng de gebakken groente door de gekookte pasta en voeg de kruidenkaas toe. Breng eventueel verder op smaak met een snufje peper en zout.
- Roer het geheel goed door en schep in een ovenschaal.
- Bestrooi met geraspte kaas en bak zo’n 10 minuten af in de oven.
Pasta Met Bloemkoolrijst Uit De Oven
Porties:
4
Bereidingstijd:
30 minutes
Totale bereidingstijd:
30 minutes
Ingrediënten
- 300 gram volkoren pasta
- 250 gram hamblokjes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 600 gram bloemkoolrijst
- 150 gram knoflook kruiden roomkaas
- 100 gram geraspte kaas 30+
- Peper en zout
- (Olijf)olie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Snipper de uien en pers de knoflook.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de hamblokjes, ui en de knoflook ca. 5 minuten.
- Voeg de bloemkoolrijst toe en bak nog 5 minuten.
- Meng de gebakken groente door de gekookte pasta en voeg de kruidenkaas toe. Breng eventueel verder op smaak met een snufje peper en zout.
- Roer het geheel goed door en schep in een ovenschaal.
- Bestrooi met geraspte kaas en bak zo’n 10 minuten af in de oven.
Voedingswaarde:
Porties: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 584