Delen of bewaren voor later?
Pulled chicken slow cooker recept (4-6 personen)
Ingrediënten pulled chicken BBQ saus
- 4 dadels (zonder pit)
- 500 ml tomatenpassata
- 125 ml appelcider azijn
- 2 tl mosterd
- 1 el gerookt paprikapoeder (sweet of hot, afhankelijk van je voorkeur)
- 2 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl zout
- Optioneel 1 groene jalapeñopeper
Overige ingrediënten pulled chicken
- 1 kg kipfilet
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
Bereidingswijze
- Week de (ontpitte) dadels in heet water (bijna kokend) tot ze zacht zijn (5 minuten).
- Pureer met je keukenmachine (ik gebruik hiervoor het kleine opzetbakje van mijn keukenmachine)
- (Optioneel: snijd de jalapeño in dunne plakjes en pureer samen met de dadels in de je keukenmachine)
- Doe de tomatenpuree in de grote bak van je keukenmachine, voeg de appelciderazijn en de mosterd toe en goed door elkaar.
- Voeg de kruiden toe (paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en zout) en de gepureerde dadels (of de mix van dadel-jalapeño toe) en mix nogmaals door elkaar.
- Snipper de rode ui en pers de knoflook.
- Zet je multicooker op ‘sauté’ (de bakfunctie) en doe een scheutje olijfolie in de pot.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak ca. 5 minuten. Roer regelmatig door.
- Druk op stop en verdeel de stukken kipfilet over de pan.
- Giet hier de BBQ saus overheen, zorg dat alle stukken kip onder de saus zitten.
- Zet de slowcooker functie aan (minimaal 2.5 uur maar zelf doe ik meestal 4 uur).
- Haal na 4u de stukken kipfilet uit de pan en trek uit elkaar met 2 vorken.
- Doe de pulled chicken terug in de pan en roer door de BBQ saus.
Hoe serveer ik BBQ pulled chicken?
- Snijd een paar volkoren bolletjes doormidden en maak een broodje pulled chicken.
- Vervang de kipfilet in dit gezonde wraps recept door pulled chicken, ontzettend lekker!
- Pof een zoete aardappel en maak een jacket potato BBQ chicken.
- Maak een burrito bowl met pulled chicken.
- Snijd een kwart ijsbergsla fijn en een kwart komkommer in kleine blokjes. Doe in een kom en schep er een paar lepels pulled chicken overheen. Meng door elkaar en je hebt een salade pulled chicken. Of voeg een paar scheppen pulled chicken toe aan deze Mexicaanse salade.
Delen of bewaren voor later?